Hopp til navigasjon Hopp til innhold
LG jobber med spennende skjermteknologi. (Ill.: LG Display)

LG lager verdens største fleksible skjerm

Men hva skal den egentlig brukes til?

De fleksible og bøybare skjermene kommer, men ennå vet vi ikke når og i hvilken form og størrelse.

Har stor tro på teknologien
Når det gjelder det sistnevnte punktet, tar LG i hvert fall sikte på å lage den største. Korean Herald skriver at selskapet jobber med utviklingen av en 77-tommers skjerm som både er fleksibel og gjennomsiktig. Oppløsningen er på 2840 x 2160 piksler.

– Det er forventet at ferdigstillelsen av denne store, fleksible og gjennomsiktige skjermen vil bidra til å åpne for nye OLED-markeder, uttalte Kang In-byeong, teknologisjef i LG Display, under et arrangement i Seoul i Sør-Korea.

Under CES tidligere i år viste LG frem en gjennomsiktig OLED-skjerm, og rundt sommertider i fjor demonstrerte selskapet en 18-tommers skjerm som kan rulles sammen.

Ulike bruksområder
Under arrangementet viste LG frem flere applikasjoner som skal dra nytte av den store skjermen, disse inkluderte et smartskrivebord og et AR-akvarium.

– Skjermutviklingen kan øke bruken av OLED-paneler – som for øyeblikket brukes kun av smarttelefoner og TV-er – til flere andre områder som inkluderer arkitektur, kjøretøy og helsetjenester, sa Lee In-ho, den sørkoreanske viseministeren for handel, under arrangementet.

LG ser for seg at den store skjermen kan brukes som et digitalt skilt, i et smartskrivebord og i infotainmentsystemer i biler. Selskapet sa ingenting om når teknologien blir kommersielt tilgjengelig.

 

Kilde:
Korean Herald

Stikkord: lg, oled, skjerm