LG jobber med spennende skjermteknologi.
LG jobber med spennende skjermteknologi.

Annonse


LG lager verdens største fleksible skjerm

De fleksible og bøybare skjermene kommer, men ennå vet vi ikke når og i hvilken form og størrelse.

Har stor tro på teknologien
Når det gjelder det sistnevnte punktet, tar LG i hvert fall sikte på å lage den største. Korean Herald skriver at selskapet jobber med utviklingen av en 77-tommers skjerm som både er fleksibel og gjennomsiktig. Oppløsningen er på 2840 x 2160 piksler.

– Det er forventet at ferdigstillelsen av denne store, fleksible og gjennomsiktige skjermen vil bidra til å åpne for nye OLED-markeder, uttalte Kang In-byeong, teknologisjef i LG Display, under et arrangement i Seoul i Sør-Korea.

Under CES tidligere i år viste LG frem en gjennomsiktig OLED-skjerm, og rundt sommertider i fjor demonstrerte selskapet en 18-tommers skjerm som kan rulles sammen.

Annonse


Ulike bruksområder
Under arrangementet viste LG frem flere applikasjoner som skal dra nytte av den store skjermen, disse inkluderte et smartskrivebord og et AR-akvarium.

– Skjermutviklingen kan øke bruken av OLED-paneler – som for øyeblikket brukes kun av smarttelefoner og TV-er – til flere andre områder som inkluderer arkitektur, kjøretøy og helsetjenester, sa Lee In-ho, den sørkoreanske viseministeren for handel, under arrangementet.

LG ser for seg at den store skjermen kan brukes som et digitalt skilt, i et smartskrivebord og i infotainmentsystemer i biler. Selskapet sa ingenting om når teknologien blir kommersielt tilgjengelig.

 

Kilde:
Korean Herald

Annonse