Jaguar I-Pace er en av de mest spennende, kommende elbilene.
Jaguar I-Pace er en av de mest spennende, kommende elbilene.

Annonse


Her er den i Norge – Jaguar I-Pace

(Tjuvholmen i Oslo: ITavisen:) Under et arrangement på Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen i Oslo kunne Jaguar Land Rover Norge vise frem elbilen I-Pace.

Jaguar I-Pace
Bilen ble først avduket under LA Motorshow i fjor høst, og det er først nå den ble vist frem for norsk presse og kunder.

Representanter fra den britiske bilprodusenten var til stede for å fortelle om I-Pace og ideen bak Jaguars satsing i elbilmarkedet. Selskapet spår at vi vil se mer forandringer i bilmarkedet de neste ti årene enn vi har gjort de 100 siste årene. Mye av årsaken til dette er elbilen og ny teknologi.

Jaguar I-Pace lanseres ikke før andre halvdel av 2018, men selskapet har allerede fått inn 650 bestillinger her til lands, forteller salgssjef Jacob Moer Aanonsen i importøren Jaguar Land Rover Norge. Det tilsvarer to tredjedeler av totale forhåndsbestillinger i Europa.

Annonse


Interessen var svært stor.
Interessen var svært stor. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)
Trine Skei Grande var også til stede under avdukingen.
Trine Skei Grande var også til stede under avdukingen. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Ikke et konsept
Selskapet var tydelige på at bilen som ble vist frem i dag ikke er et konsept, selv om det endelige designet ikke ennå er ferdigstilt. Jaguar har tidligere vist frem I-Pace i en sølvfarget variant, men modellen som tok turen til Norge i dag er rød.

Jaguar har et fokus på at bilene deres skal ha et sporty utseende, noe de viderefører med I-Pace. Bilprodusenten forteller at det er viktig for dem at det skal se ut som at bilen er designet for hånd og ikke på PC-en.

I-Pace er bygget fra bunnen av med elbil i tankene, og for å gi god innvendig plass er batteriene plassert i bunnen. Dette er noe som også er blitt normen i elbilbransjen.

Vi fikk en rask smakebit på interiøret.
Vi fikk en rask smakebit på interiøret. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Kommer 2018
Som flere andre elbilnyheter, er det også ventetid på Jaguar I-Pace. Som nevnt over lanseres den ikke før andre halvdel av 2018, men den som venter får en elbil med 400 hestekrefter og 700 NM som skal yte svært godt. 0–100 km/t gjøres unna på rundt fem sekunder.

Kanskje mest interessant er rekkevidde og pris. Jaguar har fortsatt sikte på minst 500 kilometer. Prisen er ikke offisiell, men bilprodusenten sier at den vil ligge på rundt 700 000 kroner.

Baksiden av forsetene med Jaguar-påtrykk.
Baksiden av forsetene med Jaguar-påtrykk. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)