Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Når det virker, skal Personlig-fanen vise deg dine egne bilder, meldinger og kalenderoppføringer. (Ill.: Faksimile, 9to5Google)

Google legger til «Personlig»-fane i søkeresultater

Skal gi resultater fra Gmail og Calendar.

Google skal ha latt deg se personlige resultater fra for eksempel Gmail i vanlige søkeresultater en stund allerede, men nå kommer de i en egen fane på søkeforsiden deres.

Kun personlige resultater
Dermed skal det være mulig å bruke Google til å bare levere personlige resultater fra for eksempel Bilder, Kalender og Gmail.

Alternativet er imidlertid godt gjemt; det finnes som det siste valget i «Mer»-fanen, sammen med Shopping, Bøker og Flyvninger.

Mest Gmail
De vanligste resultatene i Personlig-fanen skal være meldinger fra Gmail – og klikk på meldinger i søkeresultatet vil åpne opp hele meldingen i Googles e-post-tjeneste.

For å få resultater i Personlig-fanen trenger du selvfølgelig å være logget på en Google-konto i nettleseren du gjennomfører søket i.

Sparsommelige resultater
Personlig-fanen skal være bredt rullet ut. De første brukerne som fikk den, oppdaget den i går. Fanen dukker opp på både det vanlige og det mobile nettet, men ikke Google-appen for Android.

Vi ga det nye søket en kjapp test i morgentimene i dag, og fikk ingen resultater selv om vi søkte på ofte nevnte ting i en gmail-adresse, som skulle tilsi at Personlig-søket trenger litt finpussing. Det kan også forklare hvorfor det er såpass bortgjemt.

Det fungerer imidlertid å søke etter Google-definerte søk som «my events» for å få opp kalender-resultater.

Virker Personlig-søket for deg?

Kilde
9to5Google

Stikkord: Google, søk