Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Adam Mudd stod bak et fryktinngytende hackerprogram. (Ill.: Bedfordshire police)

Hacket Microsoft og Sony som 16-åring – nå er han dømt til fengsel

Programvaren hans bak 1,7 millioner hackerangrepet.

Den britiske tenåringshackeren Adam Mudd er dømt til to år i fengsel, melder The Guardian.

Fryktinngytende hackerprogram
Mudd står bak koden «Titanium Stresser» som han utviklet da han var 16 år. Denne gjorde han tilgjengelig for salg og tjente til sammen 386 000 pund, 4,2 millioner kroner med dagens kurs, på den.

Totalt står arbeidet hans bak 1,7 millioner hackerangrep, ifølge dommen.

Selv skal Mudd hacket selskaper som Microsoft og Sony, knekt sikkerheten på skolen sin West Herts College – noe som førte til at nettverket krasjet – og utført 598 tjenestenektangrep mot 181 IP-adresser i perioden desember 2013–mars 2015.

Ifølge aktor Jonathan Polney ble Mudds program bruk av 112 000 personer til å angripe 666 000 IP-adresser. 53 000 av disse i Storbritannia.

– Ble ikke motivert av penger
Når det gjelder spill, ble spesielt RuneScape rammet av «Titanium Stresser». Spillet ble utsatt for 25 000 angrep og utviklerne brukte 6 millioner pund, 65 millioner kroner, på å gjøre serverne bedre rustet mot tjenestenektangrep.

Både aktoratet og forsvaret er enige om at Mudd ikke ble drevet av penger, i stedet var det for å få status blant likesinnede på nett. Da han ble arrestert bodde han sammen foreldrene sine og hadde blitt utvist fra skolen.

«Det var en trist periode for herr Mudd der han led sterkt. Dette er en som søker vennskap og status i spillsamfunnet», uttalte forsvarsadvoktaten Ben Cooper. Han la til at Mudd ble «fortapt i en alternativ virkelighet» som skyldes mobbing på skolen.

 

Kilde:
The Guardian

Stikkord: ddos, hacking