Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med en del etterbehandling, er resultatet svært godt. (Ill.: Florian Kainz)

Dette bildet er tatt med en smarttelefon

Slik gjorde han det.

Florian Kainz har tidligere jobbet med den spennende Gcam-avdelingen i Google. Dette er en avdeling i Google Research som fokuserer på beregningsfotografering.

Spennende eksperiment
De seneste årene har kameraene i smarttelefonene blitt mye bedre og mer avanserte, og for å sjekke hva som faktisk er mulig med Google Nexus 6P og Pixel, skrev Kainz en enkel kamera-app.

Denne gir ham manuell styring av ting som lukkertid, ISO og fokusavstand. Når innstillingene er satt og man trykker ned utløserknappen, venter appen noen sekunder før den fanger 64 bilder. Appen lagrer så råbildene deretter som DNG-filer som senere kan redigeres på en PC.

Imponerende sluttresultat
Redigeringen er også det viktigste punktet for å få bildene til Kainz til å se om ut som de faktisk gjør.

«De individuelle bildene var ganske kornete, akkurat som forventet med tanke på de små sensorene i et smarttelefonkamera, men etterbehandling av alle 32 bildene fjernet det meste», forklarer han i et blogginnlegg.

Ved å redigere de 32 sorte rammene fjernet han gitterliknende mønstre forårsaket av variasjoner i sensorens sortnivå.

Eksperimentet til Kainz viser at smarttelefoner absolutt kan ta gode bilder utendørs om natten, men at de ofte krever mye etterbehandling. I fremtiden håper han at denne prosesseringen kan gjøres automatisk på smarttelefonen.

Mer om prosjektet og flere bilder kan du se i kildelenken.

 

Kilde:
Google Blog

Annonse
Stikkord: foto, kamera, Smarttelefon