Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser et Mastercard-kort med fingersensor ut. (Ill.: Mastercard)

Nå skal kredittkortene få innebygget fingersensor

Mastercard er først ut.

Fingersensorer er blitt dagligdags på smarttelefoner og er om smått i ferd med å bli det også på PC-er.

Fingersensor på kredittkortet
Denne sensoren er også aktuell i den ventede økende bruk av mobilbetaling, men kanskje også på kredittkort. Mastercard mener i hvert fall det og nå har de vist frem et kredittkort med integrert fingersensor.

Det er like tynt som et vanlig bankkort og ser stort sett helt likt ut, men forskjellen er altså sensoren som er plassert i det ene hjørnet. Med den kan du skanne fingeren når du betaler i stedet for å taste pin-koden.

Full utrulling i løpet av året
Ifølge Mastercard fungerer kortet med nåværende bankkortterminaler som tar brikke og det testes for øyeblikket ut i Sør-Afrika. I de kommende månedene vil testingen utvides til Asia og Europa mens en full utrulling er planlagt i løpet av året.

Selskapets sikkerhetssjef, Ajay Bhalla, sier i forbindelse med introduseringen at et fingeravtrykk er «noe som ikke kan bli tatt eller replikert», men som The Verge påpeker stemmer ikke det helt. Vi har tidligere sett eksempler på hvordan man kan stjele og forfalske andre fingeravtrykk.

Det er ikke kjent hvordan bestillingene av slike kort vil foregå, men kundene blir trolig nødt til å ta turen til en bank.

Er fingersensorer på bankkortet en god idé, eller er pin-koden sikker nok?

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: bank, sikkerhet