Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook-sjef Mark Zuckerberg annonserte kamera-appen til Facebook som augmentet reality-plattform under F8-konferansens første dag. (Ill.: ITavisen)

Facebook gjør mobilen til augmented reality-plattform – har lansert Spaces til Oculus Rift

Silicon Valley (ITavisen): Nå gjør Snapchat det samme.

Facebook girer opp til AG, augmented reality (utvidet virkelighet) på ordentlig, ved å lansere det som plattform til mobil-kameraet ditt allerede i dag.

Oppdatert, 20:01:

Snapchat har akkurat som Facebook lansert utvidet virkelighet-støtte i sin app, for hovedkamearet på baksiden av mobilen.

World Lenses er navnet på funksjonen selskapet har annonsert.

Nå blir kameraet ditt AG-plattform nummer en
Mark Zuckerberg: – Jeg trodde briller ville bli AG-greia, men så oppdaget jeg at teknologien begynte å dukke opp i mobiler mer og mer, forklarte Facebook-sjefen under F8-messen i San Jose, California, under første av to dager.

VR? Det er det få som snakker om fremdeles under disse messene som rene forbrukerprodukter, spesielt hos Facebooks selvsagt etter at det ble kjent at Oculus-grunnlegger, selskapet som senere ble kjøpt av Facebook, brøt NDA, støttet Trump-meme-er og derfor er ute av selskapet.

Facebook jobber videre med VR også, ved å skape avansert programvare som gjør det mulig å koble VR-headsettet fra PC-en.
Facebook jobber videre med VR også, ved å skape avansert programvare som gjør det mulig å koble VR-headsettet fra PC-en. (Ill.: ITavisen)

Maskinvaren er allerede på plass
– Fra i dag av skal vi bygge samfunnet sammen. Vi skal gjøre kameraet til den første plattformen for utvidet virkelighet, proklamerte en løs og ledig Zuckerberg under «keynoten».

Det er mye AI å finne i kamera-programvaren i kombinasjon med algoritmer som klarer å skape en slags 3D-verden ut av stillbilder der kamera-programvaren kan objekter i stillbilder.

Jo, også skal Facebook lansere sitt første VR-samfunn (ok, så VR er ikke helt dødt) og helt nye Messenger.

Messenger Platform 2.0
Messenger har blitt en slags whitelist for alt, forklarer Facebook, som nå lanserer Platform 2.0 med muligheter for å oppdage helt nytt innhold som er i nærheten av deg.

Samtal-utvidelser er på plass i ny versjon som gjør det mulig å implementere Facebook i en samtale som gir ytterligere funksjonalitet, blant annet ved å dele en låt direkte fra Spotify uten å måtte besøke Spotify-appen og lime inn sang-adressen.

Apple Music-støtte er på vei, det samme er tjenester fra følgende selskap:

Fra Messenger-appen kan man reservere bord og bestille billetter, blant annet.
Fra Messenger-appen kan man reservere bord og bestille billetter, blant annet. (Ill.: ITavisen)

Mer AG
Også var det tilbake til utvidet virkelighet, demonstrert med Mass Effect: Andromeda-masken plassert på ansiktet til Facebook-medarbeideren. Masken er smart og vet hvordan du beveger deg og om du åpner munnen, f.eks.

Du har kanskje allerede testet disse effektene i Messenger-appen om du noen gang har ringt opp noen i en videosamtale, men Facebook utvider med utviklerstøtte med AG Studio: fb.me/camera-effects

Hånd-og skjelett-tracking er på vei til AG-plattformen. Dette er med andre ord bare starten.

Eksempel på hva Facebooks kamera-app med utvidet virkelighet kan gjøre for den lokale kaffesjappa.
Eksempel på hva Facebooks kamera-app med utvidet virkelighet kan gjøre for den lokale kaffesjappa. (Ill.: ITavisen)

Facebook Spaces
Spaces er VR-samfunnet til Facebook. Appen er lansert til Oculus, og er å finne i Rift-butikken nå. Tre personer kan være med og leke i VR-verdenen. Klær og leker kan bygges i Spaces.

Når du blir med i Spaces lager Spaces et avatar basert på Facebook-profibildet ditt, men er du ikke fornøyd, kan du gjøre de nødvendige endringene.

Spaces er også integrert i Facebook Messenger samtaler, slik at du kan vise VR-verdenen med andre.

Slik ser Facebook Spaces ut i rommet - selfie-stikka er selvsagt på plass.
Slik ser Facebook Spaces ut i rommet – selfie-stikka er selvsagt på plass. (Ill.: ITavisen)
Spaces i Messenger-videosamtale.
Spaces i Messenger-videosamtale. (Ill.: ITavisen)
Annonse
Stikkord: facebook, Silicon Valley