Cortana-høyttaleren fra Harman/Kardon heter Invoke og får Skype-integrasjon

Harman/Kardon-høyttaleren med Cortana blir hetende Invoke, og får innebygd Skype-funksjon.
Harman/Kardon-høyttaleren med Cortana blir hetende Invoke, og får innebygd Skype-funksjon.

Mange har ventet på at Microsoft skulle lansere en smarthøyttaler-konkurrent til Google Home og Amazons Alexa, og nå er det klart at en er på vei i løpet av året.

Tidligere ble det kjent at Microsoft hadde inngått en avtale med Harman/Kardon, men nå er navnet klart – og også at den får noe ingen andre har: innebygd Skype-integrasjon.

Første Cortana-høyttaler
Harman/Kardons smarthøyttaler blir ellers hetende Invoke og får de samme egenskapene som andre smarte assistenter har.

Annonse

Det vil si at du kan stille Cortana forskjellige spørsmål, at du kan bruke den til å legge til avtaler i kalenderen og ting til oppgavelisten din, og mye mer.

Får Skype-integrasjon
Den største nyheten er imidlertid at du kan bruke Cortana til å ringe venner på Skype-listen din, som ingen av konkurrentene har muligheten til.

I tillegg skal Invoke kunne spille av og kontrollere musikk fra tjenester som iHeartRadio såvel som Microsofts egne musikktjeneste, Groove Music, med stemmekommandoer.

Stilig lyseffekt
Den vil også få en en lyseffekt når Cortana snakker, som skal være litt mer raffinert enn den som brukes av Alexa, som bare slår på et lys på toppen.

Harman/Kardons Invoke får en stilig animasjon når Cortana er aktiv. (Ill.: Videodump)

Harman/Kardons Invoke-høyttaler fungerer dessuten på mange forskjellige systemer, og du kan bruke den med Android, iOS og Windows-telefoner og også selvfølgelig med en Windows 10-PC. Høyttaleren selv skal visstnok kjøre på Linux.

Kan utvide Cortana-ferdigheter
Samtidig med “lanseringen” av høyttaleren i fjor, annonserte Microsoft Cortana skill sets, som gjør det mulig å utvide Cortana med ytterligere “ferdigheter” som gjør at Cortana kan lære seg nye ting.

Amazons Alexa har allerede 10 000 slike ferdigheter, så Microsoft har litt å ta igjen med Cortana-asssitenten.

Antakelig høy pris
Siden Harman/Kardon for øvrig er kjent som et toppytende Hifi-merke, er det ventet at prisen blir tilsvarende.

Videoen under skryter blant annet av at “Premium audio meets your personal assistant,” som hinter om at lyden blir bra og prisen høy – men høyttaleren kan være den første av mange kommende Cortana-assistenter i fremtiden.

Her kan du se reklamevideoen som Harman/Kardon la ut i fjor:

Annonse
Annonse