Firefox dropper XP, Vista og gamle plugin-moduler, og blir den første med støtte for WebAssembly - som gir 3D-programmer i nettleseren.
Firefox dropper XP, Vista og gamle plugin-moduler, og blir den første med støtte for WebAssembly - som gir 3D-programmer i nettleseren.

Annonse


Se Unreal Engine kjøre i en nettleser

Firefox 52, som kom ut i går, blir den siste versjonen av Firefox som støtter Windows XP og Vista, og neste versjon vil kreve minimum Windows 7.

Bare sikkerhetsoppdateringer fra nå av
Fra nå av blir det bare sikkerhetsoppdateringer for de to aldrende Windows-plattformene, og det vil det bare vare i et års tid.

Nye funksjoner vil heretter bare bli sluppet til de som bruker Windows 7 og oppover.

Microsoft støtter ikke Windows XP i det hele tatt, og Windows Vista mister støtten sin i april. XP og Vista-støtte ble droppet fra Google Chrome i april 2016 – altså for et knapt år siden.

Annonse


Kutter ut gamle plugins
Firefox 52 er også den første versjonen som kvitter med den gamle NPAPI-plugin-modellen for alle utvidelser utenom Flash.

Samtidig blir Firefox 52 den første nettleseren som støtter WebAssemlbly, som er en effektiv kode som kan kjøres i virtuelle maskiner med JavaScript – som skal være kjappere og sikrere enn tidligere utvidelser som kjørte i sine egne virtuelle maskiner.

WebAssembly er fremtiden
WebAssembly er ventet å kunne gjøre det mulig å kjøre ting som tunge 3D-spill, datadesign og video- og bilderedigering direkte i nettleseren – uavhengig av plattform eller operativsystem.

Her er demo av hva som er mulig i WebAssembly fra Mozilla:

Kilder
Ars Technica
Engadget

Annonse