Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Netgear sier de har fikset fastvaren på alle de affiserte ruterne utenom én - som en ny fastvare er på vei til. (Ill.: Netgear/montasje)

Netgear svarer på ruter-sårbarheter

Har oppdatert fastvaren på mange av ruterne.

I går skrev vi om nye sårbarheter som var oppdaget i svært mange Netgear-rutere, i følge sikkerhetsselskapet Trustwave.

De kunne melde at sårbarheten ser ut til å ramme minst 31 forskjellige rutere fra Netgear, der man kan utnytte routerens system for passordgjenoppretting.

Har oppdatert samtlige routere, utenom én
Nå har Netgear svart på avsløringene, og sier at dette er en gammel historie fra forrige år, og at de har oppdatert fastvaren på alle ruterne som er nevnt, utenom én.

Netgear har også satt opp en webside for de gjeldende ruterne der man kan laste ned ny fastvare med instruksjoner for hvordan du installerer den.

Slå av «remote management»
De oppfordrer brukerne av den siste ruteren som ikke har fått fastvareoppdatering enda, med modellnavnet WNDR3700, til å slå av «Remote management» i ruterinnstililngene.

Denne instillingen skulle være slått av som standard, så hvis du ikke har slått den på skulle du være trygg, i følge Netgear.

Slå på «Password recovery»
Eiere av WNDR3700 oppfordres også til å aktivere «Password recovery»-funksjonen i ruterinnstillingene, som er beskrevet her.

Videre henviser Netgear til kundestøtten deres dersom man trenger hjelp med ruteren webgrensesnitt.

Kilde
Pressekontakt

Stikkord: netgear, sikkerhet