Facebook tjente 27 milliarder dollar i fjor, og hadde 1,23 milliarder daglige brukere.
Facebook tjente 27 milliarder dollar i fjor, og hadde 1,23 milliarder daglige brukere.

Annonse


Facebook når 2 milliarder brukere i løpet av året

Facebook fortsetter å vokse, og har nå 1,86 milliarder månedlige brukere og 1,74 milliarder som logger seg på med mobilen.

Selskapet sier at 1,23 milliarder nå bruker Facebook hver dag – og 1,15 milliarder av dem gjør det fra mobile enheter.

Litt tregere vekst
Dette er en vekst på 3,91 prosent fra forrige kvartal, men det er litt lavere enn veksten i forrige kvartal – som var på 4,67 prosent.

På denne vekstraten regner selskapet med å nå 2 milliarder aktive månedlige brukere en gang i midten av året.

Annonse


Inntjeningen for Facebook er også god; de omsatte for 8,8 milliarder dollar (ca 70 milliarder kroner) i fjerde kvartal 2016, og tjente 3,56 milliarder dollar (ca 28 milliarder kroner).

Tjente 27 milliarder
For hele 2016 tjente Facebook omtrent 27 milliarder dollar (216 milliarder kroner), som er opp 57 prosent fra året før.

Mye av veksten kommer imidlertid fra Facebook-eide selskaper som Instagram, WhatsApp og Facebook Messenger, i følge Engadget.

Mark Zuckerberg sa i samtalen med aksjoner ved fremleggelsen av resultatene at han ser på video som en “mega trend” i tiden fremover. Facebook vil priotere video og gjør det enklere å søke etter dem. De ønsker også å forbedre Facebook Live etter hver som flere bruker det.

Stor vekst i Instagram og WhatsApp
Videre sa Zuckerberg at det er veksten i Stories som har gitt Instagram over 600 millioner brukere, og sa at Stories har hatt nesten 150 millioner aktive daglige brukere bare fem måneder etter lansering.

Det også 400 millioner mennesker som bruker Messengers lyd- og videosamtaler hver måned, mens WhatsApp har over 1,2 milliarder månedlige brukere som sender rundt 50 milliarder meldinger hver dag.

Kilde
The Verge
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse