Seagates største harddisk er per i dag på 10 TB og koster 5 500 kroner. Innen 2020 skal de lage disker med 20 TB.
Seagates største harddisk er per i dag på 10 TB og koster 5 500 kroner. Innen 2020 skal de lage disker med 20 TB.

Annonse


Seagate skal lage harddisker på 14 og 16 TB

Seagate er et skritt nærmere målet sitt om å lage harddisker på 20 TB innen 2020 – og har avslørt litt av fremtidsplanene sine.

Det var i en samtale med aksjonærene at selskapet avslørte at de planelegger harddisker på 14 til 16 TB i løpet av de neste 18 månedene.

Oppe i 10 TB i dag
Den største harddisken som tilbys av Seagate er per i dag en disk på 10 TB som koster rundt 5 500 kroner, men det skal være en helium-basert disk på 12 TB i testing hos selskapet.

Disse diskene blir stort sett brukt i bedriftsmarkedet og i datasentre med store lagringsbehov.

Annonse


Tapte markedsandeler til SSDer
Mens SSDer har tatt over mye av markedet til de klassiske harddiskene, er det fortsatt behov for større lagringsdisker, mener Seagate.

SSDer er både raskere og mer strømvennlige enn harddisker, men de fleste har fortsatt behov for en harddisk i maskinen sin for lagring av større filer – som gjør at det fortsatt finnes en nisje for snurredisker.

I aksjonærsamtalen trakk også Seagate frem områder som videoovervåking som markeder de det fortsatt er behov for store harddisker, og etter hvert som 4K video sprer seg vil det også bli behov for større lagringskapasitet i de tusen hjem.

Kilder
Neowin
PC World