Mark Zuckerberg utvikler sin egen AI. Her med kona og datteren.
Mark Zuckerberg utvikler sin egen AI. Her med kona Priscilla og datteren Maxima.

Annonse


Slik lever Zuckerberg i smarthjemmet sitt

I begynnelsen av dette året skrev Mark Zuckerberg på Facebook at han jobbet med å lage sin egen assistent basert på kunstig intelligens. Nå har arbeidet begynt å bære frukter.

Jarvis den digitale assistenten
I et nytt innlegg – som kan leses i sin helhet her – beskriver Facebook hva han har jobbet med de siste elleve månedene. Blant annet har han utviklet en iPhone-app som kobler sammen smartenhetene og mobiltelefonene i hjemmet sitt.

Jarvis er navnet på den digitale assistent som er bygget på intern teknologi for Messenger.

Han la også ut noen eksempler på hvordan Jarvis fungerer. Den digitale assistenten vet via ansiktsgjenkjenning om datteren Maxima er våken og kan deretter starte å spille av musikk. Samme teknologi brukes til å gjenkjenne hvem som ringer på døren.

Annonse


Slik henger alt sammen.
Slik henger alt sammen. (Ill.: Facebook)

Egen t-skjortekanon
Jarvis-serveren er koblet til ting lamper, termostat, dører, Sonos, Spotify, kameraer, brødrister og en t-skjortekanon og AI-systemene består av prosessering av språk samt tale- og ansiktsgjenkjenning.

T-skjortekanonen skyter ut en ren, grå t-skjorte – som er blitt signaturplagget til Facebook-sjefen – mens brødrister starter automatisk når strømmen slås på.

Zuckerberg skriver også om fremtidige planer som inkluderer å lage en Android-app og koble flere av husholdningsapparatene mot Jarvis. I tillegg ønsker han at Jarvis skal lære nye egenskaper på egen hånd fremfor at den kunstige intelligensen blir opplært.

Har du omgjort boligen din til et smarthus?

 

Kilde:
Facebook