Nå kan du programmere blant annet Raspberry Pi 3 med Android Things - og få nytte av både APIer og skytjenester fra Google.
Nå kan du programmere blant annet Raspberry Pi 3 med Android Things - og få nytte av både APIer og skytjenester fra Google.

Annonse


Lanserer Android Things for tingenes Internett

Googles versjon av Android for tingenes Internett kom egentlig på CES 2016, men støtten var begrenset til noen få enheter.

Nå kommer systemet i ny innpakning med støtte for enda flere enheter – og et nytt navn: Android Things.

Android Things skal være en fullstendig løsning for å bygge smarte enheter med Android, i følge Google.

Kom raskt i gang
Google sier at man raskt kan bygge smarte enheter med kjente verktøy som Googles Android-APIer og Google-tjenester ved å bruke kjente verktøy som Android Studio, Google Play Service og Google Cloud-plattformen.

Annonse


Interesserte utviklere kan allerede i dag starte med ekte produkter, som Intel Edison, NXP Pico og Raspberry Pi 3.

Støtter masseproduksjon
Android Things skal også tillate store produksjonsutrullinger med egne designer samtidig som det bruker den samme Board Support-pakken (BSP) fra Google.

Forhåndsversjonen av Android Things kommer til å bli oppdatert i løpet av de neste månedene med en platform for å publisere system-patcher, sikkerhetsfikser og egne oppdateringer.

Enhetene vil kommunisere via Weave, som også skal oppdateres for å gjøre det enklere å kommunisere med skyen og med tjenester som Google Assistant.

For å komme i gang med Android Things, kan du klikke her og laste ned Developer Preview-versjonen.

Kilde
9to5Google
(Bilde: Florian Kasimir, CC)