Android Wear 2.0 lanseres tidlig neste år i stedet for i år.
Android Wear 2.0 lanseres tidlig neste år i stedet for i år.

Annonse


Google utsetter lanseringen av nytt klokke-OS

Planen var å lansere 2.0 i høst, men nå utsettes det.

Oppdatert, 19:43:

Det er samtidig kjent at en rekke Android Wear-smartklokker har problemer med å koble seg til iPhone 7. Problemet undersøkes.

Rammede enheter:

Annonse
  • Moto 360 (2015)
  • Tag Heuer Connected
  • Asus Zenwatch
  • Fossil Q
  • Michael Kors Access

Bedre iOS-støtte
Dermed får Google lenger tid til å teste beta-utgaver (noe som også er den offisielle begrunnelsen for utsettelsen), og lanserte i dag en tredje testversjon for utviklere.

Nytt i Wear 2 er blant annet Play Store som gjør det mulig å laste ned apper og klokkeansikt direkte fra klokka med WiFi såvel som LTE.

Dessuten får iOS-brukere lov å installere tredjeparts-klokkeansikt og apper. Play Store på Android Wear kjørende på iPhone er ikke støttet enda, det kommer senere i en annen utviklertest-versjon.

Artikkelen fortsetter under gif-en.

Play Store i Android Wear 2.0.
Play Store i Android Wear 2.0. (Ill.: Google)

Kvitter seg med plage
Google poengterer at alle smartklokker på markedet vil støtte den endelige versjonen av Wear 2.0 når OS-et lanseres tidlig neste år, og at man i fremtidige versjoner ikke vil måtte behøve å godkjenne app-kjøp på mobilen – å autentisere på klokka skal være nok.

Samtidig som utsettelsen er et faktum ryktes det at Huawei vurderer å droppe Android på så sine kommende smartklokker, og i stedet muligens ta i bruk Samsungs klokke-OS Tizen.

 

Kilder:
Google
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse