Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Illustrasjonsfoto. FBI-sjefen avslører at han har en teipbit foran kameraet på PC-en sin. (Ill.: Martin KYnnignsrud Størbu)

Facebook-sjef Mark Zuckerberg er ikke alene

Også FBI-toppen teiper nettkameraet sitt.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg er ikke alene om å teipe over kameraet på sin bærbare PC.

Ikke alene
Også FBI-sjef James Comey mener at dette er en god idé – noe han tidligere er blitt kritisert for.

Under konferansen Center for Strategic and International Studies fikk han spørsmål om han fortsatt gjør dette, hvorpå han svarte:

– Ja, absolutt ja. Jeg håper folk låser bilene sine, låser dørene om nettene. Jeg har et alarmsystem. Hvis du har et alarmsystem bør du bruke det. Jeg bruker mitt. Det er ikke galt at også en FBI-sjef bryr seg om personlig sikkerhet.

Så det på nyhetene
Det var i april i år at Comey avslørte at han bruker en teipbit over kameraet på sin personlige bærbar PC. Under en tale ved Kenyon College i USA forklarte FBI-sjefen hvorfor:

– Jeg så noe på nyhetene, så jeg kopierte det. Jeg la en teipbit – jeg har åpenbart en bærbar PC, en personlig bærbar PC – jeg la en teipbit over kameraet. Fordi jeg så en person som er smartere enn meg hadde lagt en teipbit over deres kamera.

 

Kilder:
The Hill,
Neowin

Stikkord: fbi, sikkerhet