Disse garantilappene er ikke helt lovlige. Dette er på en Xbox 360.
Disse garantilappene er ikke helt lovlige. Dette er på en Xbox 360.

Annonse


Dette klistremerket er ikke lovlig

Har du noen gang forsøkt eller vurdert å åpne opp en spillkonsoll eller liknende og blitt møtt med en advarsel om at du bryter garantien hvis du bryter forseglingen?

Ikke lovlige
De klistrelappene er ifølge amerikansk lov ulovlige. Som Motherboard påpeker, bruker Microsoft fortsatt slike advarsler på sine konsoller.

Nyheten kommer etter at Xbox One S ble lansert forrige uke og iFixit avslørte at Microsoft skjulte en liten «hemmelighet» på innsiden av konsollen.

Problemet med klistremerkene er at de går imot reglene til amerikanske FCC som hindrer produsentene å binde reparasjonstjenester til et spesielt produkt.

Annonse


Vanskelig å gjøre noe med
FTC-talspersonen Frank Dorman forteller til Motherboard at «slike klistremerker kan være villedende for forbrukerne ved å antyde at kunden ikke kan bruke deler som fabrikanten ikke har forhåndsgodkjent».

«Microsoft har ikke lov til å hindre deg i å åpne din egen maskinvare, og det har heller ingen annen produsent. Så hvorfor gjør de det?» spør ExtremeTech og svarer selv:

«Svaret er enkelt: Fordi vet at du ikke vil gjøre noe med det. Det er et kjekt eksempel på hvordan selskaper kan komme unna med å gjøre ulovlige ting – kostnaden for å ta dem til retten og tvinge dem til å følge loven er dyrere enn verdien på produktet.»

Har du opplevd problemer rundt garantispørsmål etter å ha åpnet et produkt?

 

Kilder:
Motherboard,
ExtremeTech

Annonse


Annonse


Annonse