Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsungs UFS-kort kan bli arvtakeren til dagens microSD-kort. (Ill.: Samsung)

Samsungs nye minnekort parkerer microSD

UFS kan bli den nye standarden.

MicroSD kan regnes som arvtakeren til miniSD og ble lansert som en standard av SD Card Association i 2005. Nå kan etterfølgeren være klar.

Universal Flash Storage
Samsung har lansert verdens første UFS-kort, eller Universal Flash Storage, med kapasitet på 32, 64, 128 og 256 GB.

Det er ikke på størrelsesfronten det nye minnekortet skiller seg ut, men heller på ytelsen. UFS-kortene har en sekvensiell lesehastighet på 530 megabyte per sekund . Det er fem ganger raskere enn de beste microSD-kortene.

Mens et UHS-1 microSD-kort bruker 50 sekunder på å lese en full-HD-film på fem gigabyte, bruker UFS-kort ti sekunder, uttaler Samsung.

Mye raskere enn microSD
Også skrivehastighet er bedre enn på microSD-kortene, nesten dobbelt så rask. UFS skal klare opptil 170 megabyte per sekund, til sammenligning klarer de raskeste microSD-kortene 100 megabyte per sekund.

Samsung uttaler at hastigheten er viktig for å imøtekomme kravene i fremtiden med høyoppløste opptak fra smarttelefoner, actionkameraer, droner og 360-graders kameraer.

Når disse kortene eventuelt blir å finne i enheter, er ennå uvisst, men du skal ikke se bort ifra at de først blir å finne i selskapets Galaxy-mobiler.

Kilder:
Samsung,
The Verge

Stikkord: microsd, minnekort, samsung, ufs