Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsofts Windows 10-oppgraderingstaktikk er alt for aggressiv.

Gabriels eksamen «gikk rett til helvete» grunnet Windows 10-oppgradering

Galskapen fortsetter.

Microsoft ønsker å plage de som ikke har oppgradert til Windows 10 innen 29. juli en siste gang med et fullskjerm-oppdaterings-bilde.

Tvinger seg inn
Men skaden for mange der ute i verden er allerede gjort med plutselige og uønskede oppdateringer som sniker seg inn, og ødelegger en ellers frisk Windows 7- eller Windows 8-installasjon.

Denne gang er det Adressa.no som kan melde om at en plutselig Windows 10-oppdatering ødela for Gabriel Roland (19) sin eksamensoppgave.

Lite hyggelig overraskelse
– Jeg ble ganske satt ut da programmene plutselig begynte å lukke seg på PC-en min, og jeg skjønte en oppdatering var på gang. Samme hva jeg gjorde var den umulig å stoppe, forklarer Gabriel til avisen.

Han innså fort at han ikke kom til å klare å besvare alle spørsmålene når maskinen startet oppgraderingen. Når en melding på skjermen spratt opp og gratulerte ham med oppgraderingen, skjønte han at eksamensoppgaven «gikk rett til helvete».

– Vi prøver ikke lure noen
Christian Almskog er direktør for Windows og Surface i Microsoft Norge. Han beklager opplevelsen til Roland, men oppfordrer samtidig alle til å oppgradere. Han presiserer at de «aldri prøvd å lure noen, tvert imot».

Det er nok flere uenige med Almskog i, ikke minst etter dette stuntet som medførte oppgraderinger selv om man trykket bort oppgraderings-vinduet med det tradisjonelle røde Windows dialog-krysset.

Forbrukerrådet får henvendelser
Finn Myrstad i Forbrukerrådet avslører samtidig til Adressa at de har fått flere henvendelser fra personer som har vært utsatt for Microsoft sin hissige oppgraderingspolitikk.

Faren til Gabriel tror ikke de orker å ta opp kampen mot Microsoft. Det er forstålig, men faktisk vant en kvinne i USA en sak mot nettopp en Windows 10-oppgradering som klussa til PC-en hennes. Hun ble tilkjent 10 000 dollar.

 

Kilde:
Adressa.no

Stikkord: windows10