Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En hacker hevder han har stjålet helsejournalene til 655 000 amerikanere. (Ill.: Brian Jackson/Alamy)

Hacker hevder han har stjålet 655 000 helsejournaler

Selges for 5 millioner kroner på nettet.

En hacker som kaller seg «Thedarkoverlord» hevder han har fått tilgang til 655 000 helsejournaler i USA og er nå på utkikk etter kjøpere.

Selges på nett
Journalene inneholder informasjon som fødselsnummer, navn, adresse, forsikringsinformasjon og liknende. Motherboard skriver at basert på de dokumentene de er blitt tilsendt fra hackeren, virker de å være legitime.

«Thedarkoverlord» hevder han har innkassert over 100 000 dollar, drøyt 800 000 kroner, så langt og uttaler til Motherboard at han har tilbudt de tre helsetjenesteselskapene han hacket, å kjøpe tilbake journalene.

Lå lagret i klartekst
Det er uvisst hvordan hackeren skal ha fått tak i helsejournalene, dog skal de ikke være snakk om typisk gisselvare. Han hevder selv å ha brukt Microsofts eksterne skrivebordsprotokoll for å ta seg inn i systemene.

Dataen skal ifølge rapportene ha vært lagret i klartekst.

 

Kilder:
Motherboard,
Neowin

Stikkord: hacker