OSVR annonserer HDK2.
OSVR annonserer HDK2.

De lover like god VR-spilling til halvparten av Vive-prisen

Kanskje ikke så overraskende er det et stort fokus på virtuell virkelighet under årets E3-messe.

399 dollar
Open Source Virtual Reality Consortium, eller OSVR, benytter verdens største spillmesse til å annonsere Hacker Development Kit 2 (HDK2) som på papiret er like bra som Oculus Rift og HTC Vive.

Prisen er også betydelig hyggeligere. OSVR er satt til 399 dollar, drøyt 3300 kroner direkte oversatt. Oculus Rift ligger på 600 dollar, rundt 6500 kroner før frakt til Norge, og HTC Vive koster 800 dollar, drøyt 8400 kroner før frakt til Norge.

Gode spesifikasjoner
Som du kan se i tabellen under, er OSVR absolutt på høyde med Rift og Vive. Én av forskjellene er at en spillkontroller ikke følger med, men har du en nyere hjemme er det godt sjanse for at du kan bruke den.

Så gjenstår det for utviklerne å støtte OSVR-hodesettet. Oculus og HTC har allerede en håndfull spill som er eksklusive for deres VR-opplevelser, men spillerne vil neppe sette pris på å bli låst ned til én plattform.

OSVR er absolutt på høyde med Oculus Rift og HTC Vive.
OSVR er absolutt på høyde med Oculus Rift og HTC Vive.

OSVR HDK2 slippes i juli.

 

Kilder:
Kotaku,
OSVR