Hopp til navigasjon Hopp til innhold
CEO for HTC, Cher Wang, ønsker «rene skinker» og skiller derfor ut Vive fra moderselskapet HTC. (Ill.: YouTube Skjermdump)

HTC skiller ut Vive i eget selskap i år

Tar en AMD og skiller ut flaggskipet sitt.

HTC Vive er i skrivende stund den argeste konkurrenten til Oculus Rift, nå vil sjefen for HTC ta Vive ut av HTC og danne eget selskap.

Ikke lenger en oppstartsbedrift
HTC ble brukt som en katalysator for Vive ved at den lot selskapet utvikle produktet og vokse i markedet uten å måtte ta hensyn til juridiske spørsmål eller logistikk på egen hånd. Nå som selskapet har bygget Vive langt utover tidligere visjoner er det på tide å skille det ut. Vi har tidligere sett dette blant annet med AMD og deres Radeon Technologies Group.

En skikkelig fighter
Sjefen for HTC, CEO og styreleder Cher Wang er ingen hvem som helst i industrien. Som en av ni barn til Wang Yung-ching, så kjempet hun seg opp og frem og overgikk til slutt sin far. Med meritter fra selskaper som S3 Graphics, Via Technologies og nå HTC så har Cher tidligere vist at hun vet hva hun gjør.

Merkenavnet Vive
Merkenavnet Vive blir hjørnesteinen i Wangs nye strategi, og strekker seg fra utviklere til produkter, investeringer og bransjeorganisasjoner. Dagens HTC Vive kan imidlertid splittes inn i seks divisjoner:

  • HTC Vive PRE – Et program for produsenter av innhold til plattformen.
  • HTC Vive – Selve retail delen av selskapet som produserer headsettet.
  • ViveX Accelerator – Et fond på 900 millioner kroner, fokus på Beijing, Taipei og San Francisco
  • Viveport – Digital distribusjonskanal for å selge VR-innhold
  • Vive Studios – HTCs egen utvikleravdeling for VR-spill og filmer
  • Asia Pacific Virtual Reality – En bransjeorganisasjon ledet av Cher Wang

Som du ser av listen over brukes HTC-navnet kun i to av disse seks divisjonene. I fremtiden vil vi kanskje se at flere av disse samles under en mer altomfattende Vive-fane, men enn så lenge så er det lite detaljer på akkurat hvordan dette vil se ut rent organisatorisk.

Andre generasjon
Det er sannsynlig at selskapene skilles tidligst i tredje kvartal i år, før lanseringen av andre-generasjon Vive headset som er ryktet å komme med 2K oppløsning (på hvert øye) og høyere oppdateringsfrekvens. Den skal også komme i to forskjellige pakker, en med Lighthouse og kontrollere og en uten for de som allerede har dette fra 1.generasjon Vive.

 

Kilde:
VRWorld

Stikkord: htc, vive, VR-briller