Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google-testen får brukerne til å reagere. (Ill.: Skjermdump)

Denne Google-endringen får brukerne til å rase

Ser du forskjellen?

Google er verdens desidert mest populære nettleser og selskapet tester fra tid til annen nye muligheter for å gjøre søkemotoren enda bedre. Andre har også brukt Google for å lage den ultimate piratsøketjenesten.

Sorte lenker
Den britiske avisen The Telegraph skriver i dag at søkegiganten tester en helt ny måte å vise resultater på: sorte lenker.

Googles blå og sorte lenker.
Googles blå og sorte lenker.

Google har tradisjonelt sett vist blå lenker i søkeresultatene og flere Twitter-brukere tar til det sosiale mediet for å vise sin avsky mot de sorte lenkene.

Eksperimenterer
Selskapet har tidligere eksperimentert med fargen. For et par år siden dro Google inn 200 millioner dollar, drøyt 1,6 milliarder kroner, ekstra å etter ha byttet blåfargen i søkeresultatene.

«Designere i Google klarte ikke å bestemme mellom to blåfarger så de bestemte seg for å teste 41 nyanser mellom blåfargene for å se hvilken brukerne foretrakk. I testen viste Google frem hver nyanse til én prosent av brukere og de fant ut at det var mer sannsynlig at brukerne kom til å klikke på en mer lilla nyanse», skriver The Telegraph.

Hva syns du om den potensielle endringen fra blå til sorte lenker på Google? Hvilken søkemotor foretrekker du uavhengig av farge? Google, Yahoo, Bing eller kanskje Kvasir?

 

Kilde:
The Telegraph

Stikkord: Google, søk