Apple har lagt inn ny patent på hodetelefoner som fungerer både som kablede og trådløse uten avbrudd i avspilling av lyd ved skifte.
Apple har lagt inn ny patent på hodetelefoner som fungerer både som kablede og trådløse uten avbrudd i avspilling av lyd ved skifte.

Annonse


Apple legger inn patent på trådløse hodetelefoner

I en fersk patentsøknad fra Apple kommer det frem at selskapet ser på muligheten for å lage hodetelefoner som er både kablede og trådløse.

Ikke banebrytende
Det er i og for seg ikke noe nytt, og det finnes allerede flere hodetelefoner på markedet som mestrer å være både trådløse og kablede.

Det som er nytt med denne patenten er at Apple tar mål på seg å løse de største problemene med slike hybride modeller. Den første er av avspilling alltid stoppes når du kobler fra og skal gå fra trådløs til kablet eller omvendt. Det andre er selv når telefonen din gjenkjenner hodesettet så vil den ikke koble til automatisk.

Løser flere problemer
For å løse problemet med at enheten skal koble til Bluetooth automatisk når du kobler fra så er Apple ganske vage i patenten, men det fremgår at de ønsker å kode enheten på en slik måte at telefonen vet at den trådløse enheten er den samme som akkurat var koblet til og slik fortsette å sende lyd til den.

Annonse


Hodetelefonene vil også holde styr på nøyaktig hvor en lydkilde slutter og den andre begynner, slik at prosessen er er helt usynlig for brukeren. Tanken er at du bare skal koble deg inn eller ut og lyden vil spille som om ingenting har hendt. For å sørge for at hodesettet fortsetter å spille så gir patenten inntrykk av at selskapet ønsker å legge inn noen kretser som kan fungere som en buffer som hodesettet kan fortsette å spille fra mens funksjonen endres.

Lades fra telefonen
Patenten beskriver også hvordan en kabel kan gi både strøm og lyd, hvilket vil bety at hodetelefonene faktisk også kan lades fra en iPhone eller iPad.

Som vanlig er en patent bare en patent, men med rykter om at neste iPhone kommer uten jack-inngang så er det ikke en fullstendig utopi at de kommer til markedet med en ny satsning fra sin Beats avdeling.

Les også: Hele vår dekning av den kommende iPhone 7

Er dette et produkt du håper at Apple gjør til virkelighet?

Kilde:
9to5Mac

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse