Microsoft hevder at myndighetene hindrer dem i å varsle om overvåking.

Annonse


Microsoft mener amerikanske myndigheter hindrer dem i å varsle om overvåking

Microsoft har rettet et søksmål mot amerikanske myndigheter for retten til å varsle kundene sine når føderale byråer ber om innsyn i e-postene deres, melder Reuters.

Teknologiselskaper mot myndighetene
Dette er bare et av flere nylige eksempler på at store teknologiselskaper går ut i kamp mot myndighetene. «FBiOS-saken» mellom Apple og FBI har også vært mye omtalt den siste perioden.

I søksmålet fra Microsoft argumenterer de for at når myndighetene nekter dem å varsle tusenvis av kunder om anmodninger fra myndighetene om innsyn i e-poster og andre dokumenter, bryter de med den amerikanske grunnloven.

«Myndighetenes handlinger strider mot det fjerde grunnlovstillegget som omfatter personer eller selskapenes rett til å vite om myndighetene søker i deres eiendeler, og det første grunnlovstillegg som gir Microsoft retten til ytringsfrihet», argumenterer selskapet.

Annonse


Ekstern informasjon
Søksmålet til Microsoft omfatter informasjon lagret på eksterne servere, fremfor på kundenes PC-er – noe som ifølge Microsoft har gitt en ny åpning for myndighetene å få tilgang til data.

«Når personer flytter privat informasjon til skyen, gir de ikke opp rettighetene sine […] Myndighetene har utnyttet overgangen til skylagring som et middel for å utvide sin makt til å gjennomføre hemmelig etterforskning», skriver Microsoft.

Emily Pierce, talsperson for det amerikanske justisdepartementet, uttaler til Reuters at de gjennomgår papirene.

Microsofts Brad Smith har delt et innlegg på selskapets blogg for ytterligere informasjon: «Keeping secrecy the exception, not the rule: An issue for both consumers and businesses».

 

Kilde:
Reuters

Annonse