OSSIC X er ikke som andre hodetelefoner, hevder produsenten.

Annonse


Disse hodetelefonene er blitt en megasuksess Kickstarter

Ifølge hodetelefonprodusenten OSSIC har ikke teknologien hatt noe gjennombrudd på 65 år.

3D-lyd
De har utviklet hodetelefonen OSSIC X som de omtaler som «verdens første hodetelefon med 3D-lyd som kalibreres for hver bruker».

Selskapet forklarer det slik at hodetelefonene automatisk justerer lyden etter anatomien til brukeren, dette gjelder både størrelse på hodet og også ørene. I tillegg har det en integrert funksjon som sporer hodebevegelsene til brukeren. Noe som bare vil løfte opplevelsen, hevder OSSIC.

OSSIC X gjør storeslem på Kickstarter.
OSSIC X gjør storeslem på Kickstarter.

Kickstarter-suksess
Hodetelefonene har totalt åtte elementer som jobber sammen for å lede lyden til riktig del av ørene. OSSIC mener at dette gjør slik at det høres ut som at lyden kommer i alle mulige retninger – slik som i den ekte verdenen.

Annonse


Utviklerne ser for seg at spesielt spillere og VR-entusiaster vil dra nytte av dette, men mener at OSSIC X vil gi en like god opplevelse til både film og musikk.

Gimmik eller ei, OSSIC X går uansett sin seiersgang på folkefinansieringsstedet Kickstarter og har nå samlet inn nærmere 1,5 millioner dollar, drøyt 12 millioner kroner, mot et opprinnelig mål på 100 000 dollar, i overkant av 830 000 kroner.

Den rimeligste tilgjengelige varianten av OSSIC X ligger på 249 dollar, rundt 2000 kroner, før frakt og norsk merverdiavgift.

https://youtube.com/watch?v=MKHGxVG_7W8

 

Kilde:
Kickstarter

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse