Annonse


Risikerer 7 år i fengsel

På høsten 2015 satte den Russisk sentralbanken ned et utvalg som skulle se på blockchain teknologien og hva den kunne bli brukt til i landet.

Mistenksomme
Elvira Nabuillina som er sjefen for senralbanken i Russland sa at de er mistenksomme til krypto-valuta, men ikke skeptiske til krypto-teknologien, i dette tilfellet blockchain.

Gjør loven strengere
Det russiske nyhetsbyrået Interfax melder at russiske myndigheter har planlagt et tillegg til en lov som i praksis vil gi utstedere av valuta slik som Bitcoin opp til 4 år i fengsel.

Jo lenger opp i systemet du er, jo strengere blir straffen din.

Annonse


For de på topen vil straffen være inntil 7 år i fengsel, i tillegg vil de ikke kunne holde samme jobb i fremtiden.

Strengere nå
Tidligere var loven mye mer tilgivende ovenfor lovbrytere og  var tidligere inntil ett år med “karakterbyggende” arbeid. Organiserte grupper kunne risikere inntil to år.

Det nye tillegget til loven sier også noe om hva bøter skal ligge på, og også her har de valgt å gjøre det vondere jo lenger opp i systemet du befinner deg.

For de på toppen kan bøtene komme opp i 300 000 kroner ned til rundt 60 000 kroner.

Varierende holdninger
Standpunkt om krypto-teknologier og valuta varierer på tvers av det store kontinentet.

Russlands finansminister på sin side mener at de oppfordrer til ulovlige aktiviteter og hvitvasking mens sjefen for Sberbank mener at denne typen valuta ikke er noe som burde bli gjort ulovlig.

Kilde:
NeoWin

Annonse