Fuions nyhetsdirektør lot to elitehackere hacke ham i løpet av en periode på to uker.

Annonse


Dette skjedde da han ba hackere ødelegge livet hans

Etter å ha rapportert om flere hackingsaker som rammet Sony Pictures, JPMorgan Chase og Ashley Madison, ønsket Kevin Roose, nyhetsdirektør i Fusion, å finne ut av hvordan det er å være på den andre siden.

Elitehackere
Han inviterte to av verdens beste elitehackere, Chris Hadnagy og Dan Tentler, til et lite eksperiment. I en periode på to uker skulle de hacke livskiten ut av ham. De eneste betingelsene var at de ikke kunne stjele penger fra ham eller avsløre personlig informasjon eller skade ham.

«Jeg ønsket at de skulle fortelle meg hva de fant, slette kopiene de hadde laget og hjelpe meg med å tette sikkerhetshullene eller svakhetene jeg hadde», skriver Roose.

Vanlig for store selskaper
Han skriver at det er vanlig for Fortune 500-selskaper å foreta slike eksperimentere. De betaler profesjonelle «white-hat»-hackere for å hacke serverne deres og håper de finner feil og svakheter som kan fikses før andre med onde hensikter finner dem.

Annonse


«Jeg er ikke et selskap på Fortune 500-listen, men jeg ønsket å se hvordan sikkerheten min var […] hvis jeg skulle gitt meg en sikkerhetsgrad, ville den vært A-»

– De eide meg
Det viste seg raskt at samme hvor gode forsvarsmekanismer Roose trodde han hadde, var beskyttelsene hans «like effektive som pappskjold mot rakettkastere», som han selv beskriver det.

«Hackerne eide meg i løpet av de ukene», er den korte konklusjonen hans.

De slo ned samtlige av Rooses sikkerhetsbarrierer, fant veien inn til hans mest private informasjon og snudde hans digitale liv med innsiden ut.

«Når de omsider fikk nok, møttes vi på Defcon (verdens største hackerkonferanse) og de fortalte meg akkurat hvor stor skaden var».

Under kan du se Kevin Rooses fortelle om sin opplevelse og sjekk ut kildelenken for en fullstendig gjennomgang av eksperimentet.

 

Kilde:
Fusion