Ifølge Big Mess O’ Wire er det ingen fare for at en USB-lader skal ta kvelden på bilen din.

Annonse


USB-laderen er neppe nok til å ta kvelden på bilen din

Er du en av dem som ofte bruker en 12-voltsadapter for å lade mobilen din via det som tidligere var kjent som sigarettuttaket?

Ingen fare
Hvis du er bekymret for at ladingen vil ta kvelden på bilbatteriet når bilen er avslått, kan du slappe helt av.

Big Mess O’ Wire lurte på dette selv og bestemte seg for å sjekke det ut. Ved hjelp av noen alligatorklemmer og et multimeter gikk de til verks for å finne ut hvor mye USB-laderen drar mens bilen er avslått.

«Jeg fant ut at et typisk bilbatteri har en kapasitet på omtrent 40 amperetimer. Ved 14,2 mA vil det ta 2817 timer eller 117 dager å utlade bilbatteriet helt. Dette er ikke et problem hvis jeg kjører hver dag. Til og med å parkere bilen i en uke eller to, bør også være greit. Men hvis jeg lar bilen sto i ro i en lengre periode, kan de 14 mA legges sammen. Bilen har selvsagt andre systemer som drar strøm når den er avslått, som antityveri og nøkkelfri opplåsing, så USB-laderen trenger ikke å være eierens største problem. For typisk kjøring ser det i hvert fall ut til at USB-laderen ikke trenger å være et problem», er konklusjonen til Big Mess O’ Wire.

Annonse


 

Kilder:
Big Mess O’ Wire,
Lifehacker

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse