Adblock FAST fjernet fra Play Store.
Adblock FAST fjernet fra Play Store.

Annonse


Google fjerner Samsung sin adblocker fra Play Store

«Adblock Fast» er et samarbeid mellom Samsung og Rocketship Apps, det har resultert i en plugin til Samsung sin Chromium baserte nettleser.

Kastet ut av Play Store
Kort tid etter at «Adblock Fast» ble lansert så gikk Androids nyeste ad-blocker til topps i Play Store. Så ble den fjernet for å bryte med retningslinjene til Google. Rocketship Apps har jobbet sammen med Samsung for å kunne tilpasse sin plugin til deres innebygde nettleser.

Ikke alene
Muligheten for å lage denne type plugins til nettleseren er ikke eksklusivt mellom Samsung og RocketShip. Etter at «Adblock Fast» ble kastet ut så har flere kommet på banen. Og enn så lenge så har ikke disse blitt fjernet. «Crystal», den populære iOS adblock plugin’en og den velkjente Adblock Plus. Så langt er det ikke klart hvorfor disse har livets rett og ikke «Adblock Fast».

«Adblock Plus» har tidligere møtt lignende problemer når de lanserte til Android, og fikk ikke komme tilbake til Play Store før de inkluderte den i sin egen nettleser.

Annonse


Ikke i andres applikasjoner
Så langt kan det se ut som om Google kun tillater denne typen applikasjoner når de blokkerer innhold i egen applikasjon, som i eksempelet med Adblock Plus. Firefox for Android tillater adblockere å bli installert, men kun gjennom deres egen nettleser.

Samsung kunne velge en lignende fremgangsmåte og distribuere Adblock Fast via sin egen Samsung Store på enheter i Galaxy serien.

Se en video av Adblock Fast her:

Kilde:
Adblock Fast via The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse