Skype Translator nå tilgjenglig i Skype

Samtale som benytter Skype Translator
Samtale som benytter Skype Translator

Siden Microsoft tok over Skype så har de gjort flere endringer. Samkjøringen mot Lync, hvor Skype har tatt over er en av de. En annen var introduksjonen av sanntids oversettelser av videosamtaler.

Det er nå litt over ett år siden Microsoft lanserte beta av Microsoft Translator og Skype Translator, sistnevnte er nå tilgjengelig i standard versjonen av Skype.

Les også: Nå kan du prøve Microsofts fremtidsteknologi.

Annonse

Tilgjengelig i video og tekst-samtaler
Funksjonen er tilgjengelig for alle Skype brukere på PC, og kan enkelt brukes ved å klikke på «globe» ikonet oppe til venstre i samtalevinduet.

Trykk på globen i samtalevinduet for å få tilgang til oversetteren.
Trykk på globen i samtalevinduet for å få tilgang til oversetteren.

Om du ikke har dette ikonet så sørg for at du har siste versjon installert.

Støtter mange språk
Denne typen tjenester bygger på dyp læring (maskinlæring) og for å bli bedre er de helt avhengige av stadig større datasett. Akkurat det, er ikke et problem for Microsoft. Tjenesten har økt enormt i popularitet og antall samtaler som blir foretatt med denne teknologien har økt med 400 prosent siden starten.

Frem til nå har Engelsk og Fransk vært de mest brukte språkene, og Tyskland til Ghana har vært den mest brukte “samtale korridoren” som Microsoft kaller det.

Stemme-til-Stemme oversettelse støtter nå Kinesisk, Mandarin, Engelsk, Fransk, Tysk, Italiensk, Portugisisk og Spansk. I tillegg kommer de over 50 språkene som støttes gjennom tekst-til-tekst oversettelser.

Bryter ned barrierer
Denne typen teknologi er helt klart med å bryte ned barrierer. Og Microsoft skriver i sitt innlegg at de kommer til å fortsette å utvide med flere språk og støtte på flere plattformer.

– Vi er dedikert til å fortsette veksten av dette nye kapitelet innen kommunikasjon som tillater mennesker å kommunisere gratis globalt, sier Microsoft i sitt innlegg.

Vi er altså nærmere enn noen gang NetCom sin visjon fra tidlig 2000 tallet. Se videoen under av hvordan de så for seg denne teknologien i fremtiden.

Se video:

Kilde:
Skype Blog

Annonse
Annonse