Bridge of Spies
Bridge of Spies

Annonse


Gigantisk slipp av piratfilmer

En gruppe som går under navnet CM8 planlegger et gigantisk slipp av filmer denne julen.

 

Haug med filmer på avveie
Tarantinos The Hateful Eight og Alejandro González Iñárritus The Revenant med Leonardo DiCaprio har allerede blitt lekket før deres respektive åpningsdatoer. Det er de to siste storfilmene som nå er en del av en liste med lekkede filmer som vokser for hver dag.

Andre titler som er lekket denne uken er Creed, Legend, In the Heart of the Sea, Joy, Steve Jobs, Concussion, Spotlight, The Danish Girl, og Bridge of Spies. Alle lekkasjene sies å være av bedre kvalitet en hva DVDScr vanligvis indikerer. DVDScr som står for DVD Screener, er en versjon av filmen som sendes ut i forkant av premiere, slik at anmeldere kan vurdere filmen. Denne har som regel både synlig og usynlig vannmerking.

Annonse


Mer kommer
Lekkasjene startet 20 Desember, når gruppen ved navn CM8 slapp The Hateful Eight. I slippet så var det også et notat fra CM8 sier at The Hateful Eight bare var en av 40 titler de planlegger å slippe, en etter en. Dette er uten tvil en av de største lekkasjene fra Hollywood på en så kort periode, og av filmer som enda ikke har hatt sin offisielle premiere.

FBI er på sporet
Tidligere denne uken så sporet FBI lekkasjen av The Hateful Eight tilbake til en CEO i Alcon Entertainment, Andrew Kosove.

Kosove på sin side hevder imidlertid at han ikke har mottatt noen screener av den filmen. Lekkasjen ble av FBI identifisert ved hjelp av skjulte vannmerker i filmen, som ble sporet tilbake til Kosove.

Gammelt nytt
Lekkasjer av filmer fra Hollywood er på ingen måte en nyhet i seg selv. Men, disse skjer som regel etter at filmen har hatt sin premiere på kino og begrenser seg som regel til dårligere kopier gjort med håndholdte kameraer i en kinosal.

Men vi har også sett lekkasjer som dette tidligere, om enn ikke i samme målestokk. I 2009 så kom en tidlig versjon av X-Men Origins: Wolverine ut før premieren. I fjor kom Expendables 3 ut nesten en måned før sin offisielle premiere. Bransjen hevder et tap på 250 millioner dollar etter at 10 millioner kopier ble lastet ned av Expendables 3.

TorrentFreak estimerer at The Hateful Eight allerede har blitt delt mer enn en million ganger. Omfanget av dette slippet gjør nok at bransjen kommer til å slå hardt tilbake og at diskusjonen rundt åndsverk og ulovlig deling kommer til å få ny vind under vingene på nyåret.

Kilde:
The Verge
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse