Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Porsche sier ja til Apple, nei til Google

– Android Auto forlanger for mye data.

Den tyske bilprodusenten har godkjent Apples CarPlay for 2017-versjonen av 911-modellen, men har visstnok avvist Android Auto.

For mye
Motor Trend skriver at Android Auto er blitt avvist fordi Google krever tilgang til for mye data.

«Som en del av avtalen en bilprodusent må inngå med Google, må enkelte data samles inn og sendes tilbake til Mountain View i California. Ting som hastighet, gasstilling, kjølevæske og oljetemperatur. Google ønsker mer eller mindre enn OBD2-melding (On-board diagnostics) hver gang noen aktiverer Android Auto», skriver Motor Trends.

Sikkerhetsårsaker
Apple på sin side, ønsker kun tilgang til én enkel data: hvorvidt bilen er i bevegelse eller ei. 9to5Mac skriver at Apple bruker denne informasjonen til å begrense funksjonaliteten sjåføren har tilgang mens bilen kjøres, for sikkerhetsårsaker.

I går ble det meldt at Apple hadde kjøpt opp selskapet VocalIQ, som kan bli brukt i Apples kommende bilprosjekt.

 

Kilder:
9to5Mac, Motor Trend

Stikkord: AndroidAuto, carplay, Porsche