HTC HD2 var en av de mest populære Windows Mobile-modellene.

Annonse


Derfor feilet Windows Phone

En tidligere utvikler i Microsoft har forklart hvorfor Windows på telefon ikke har slått helt an og nå har kun 3 prosent markedsandel i USA.

Ble ikke prioritert
Microsoft har tidligere vært en ringrev i smarttelefonbransjen, med røtter helt tilbake til 2000 med Pocket PC 2000. Noen år senere kom Windows Mobile 2003, etterfulgt av 5, 6, 6.1, og 6.5 før det ble til Windows Phone 7, 8 og så 8.1. I høst blir Windows Phone til Windows 10 Mobile.

Men hvorfor har selskapet som var så tidlig ute, plutselig blitt liggende så langt bak?

Balaji Viswanathan er en tidligere utvikler i Microsoft, og han forklarer i en tråd på Quora hvorfor selskapet har falt såpass i markedet.

Annonse


– Mens Apple hadde iPhone som sitt nummer én-produkt, gjorde Microsoft 40 ting på en gang. I en lang periode var ikke engang Windows (mobil) på topp 5-listen over prioriteringer til Microsoft, skriver Viswanathan.

Prøvde å konkurrere
Han forklarer videre at Microsoft prøvde å flytte flere folk over på Windows (mobil), men det ble vanskelig å konkurrere med Android som hadde Google, Samsung og hele nettverket til åpen kildekode i ryggen.

– Kort fortalt måtte Windows Phone konkurrere med de best teknologiselskapene i verden – ett som hadde telefon som prioritert én, og ett som utnyttet åpen kilde-nettverket, avslutter Viswanathan.

 

Kilde:
Quora

Annonse