Annonse


– Jeg er ferdig med Apple Music

Dette er de harde ordene fra skribent Jim Dalrymple hos The Loop, etter å ha «mistet» rundt 4700 sanger fra mediabiblioteket sitt.

Ikke alle sangene blir lagt til
Problemene hans startet etter å ha installert Apple Music, da det å legge musikk til biblioteket viste seg å være svært frustrerende.

Hver gang Dalrymple la til et album i samlingen, ble ikke alle sangene fra albumet lagt til. Noen ganger var det kun et par sanger som manglet, andre gang var det nesten hele albumet.

– Hvorfor ble ikke alle sangene lagt til når jeg trykket «legg til»? spør han.

Annonse


Kun én sang
Fra Darlymples egne tester har han funnet ut at Apple Musc, basert på samlingen, bestemmer hvilke sanger fra hvert album som skal legges til. Som vil si at hvis du allerede har en sang fra en artist i samlingen, vil ikke strømmetjenesten legge til samme sang i samlingen selv om det er fra et annet album.

Eksempelvis nevner han Bod Dylans «Blonde On Blonde» og hans «Greatest Hits»-album. Da han la til Greatest Hits, manglet albumet tre sanger – de tre samme sangene som finnes på Blonde On Blonde.

– Det er ikke urimelig å ville lytte på et album i den konteksten artisten skrev det i, eller andre ganger bare lytte til de beste låtene, skriver Dalrymple.

Lastet ned flere album
Skribenten opplevde også andre merkelige ting mens han prøvde å bli klok på Apple Music. Da han la til ZZ Tops «The Very Baddest» i samlingen, ble ikke sangene lastet ned fra albumet, men fra mange andre album. Noe som gjorde at han hadde flere ZZ Tops-album, men kun få sanger på hvert album.

Har du opplevd noe rart ved Apple Music eller andre musikkstrømmetjenester?

 

Kilde:
The Loop