Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Torvald deler ikke samme syn på AI som mange av sine kolleger. Han tror at en Skynet-lignende situasjon er helt usannsynlig. (Ill.: Google+ )

Linux-grunnleggeren: – Hva er de ruset på?

Ler av de dystre AI-spådommene.

Flere prominente aktører i teknologiverden har ytret sin bekymring for at kunstig intelligens skal kunne få fatale følger for menneskeheten dersom vi ikke er godt nok forberedt. 

Men Linus Torvalds, finnen som står bak Linux, fnyser av det hele. 

Les også: Derfor donerer Elon Musk millioner til forskning på kunstig intelligens

Det var under en FAQ-sesjon på nettstedet Slashdot at Torvalds ytret dette.

Smarte, men ikke så smarte
– Vi vil få AI (Artificial Intelligence), og det vil nesten helt garantert bli noe som ligner på nevrale nettverk. Og greia er at siden denne typen AI trenger trening, vil den ikke bli pålitelig i en tradisjonell datamaskin-forstand. Det er ikke som i de gamle regelbaserte dagene, da folk trodde de kunne «forstå» hva de faktiske avgjørelsene i AI var», sier Torvalds, og fortsetter:

– Og det gjør det hele veldig interessant, men også vanskelig å gjøre til et produkt. Dette vil begrense hvor man kan finne disse nevrale nettverkene, og hvilke type størrelser, innganger og utganger de vil ha. 

Dårlig science fiction
Istedet for at kunstig lintelligens vil ta over menneskeheten, tror Linux-mannen at vi vil få bedre målrettet AI. Han ser for seg kunstig intelligens som i større grad kan kjenkjenne språk, mønstre og så videre. 

– Jeg kan bare ikke se en situasjon der du plutselig har en eksistensiell krise fordi din oppvaskmaskin begynner å diskutere Sartre med deg. 

Han mener hele singularitetsteorien er bare science fiction.

– Og ikke så godt science fiction heller. Endeløs eksponentiell vekst? Hva er disse menneksene ruset på? 

 

Kilde:
The Inqurier

Stikkord: AI