Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Save for Web er en populær funksjon, men i Photoshop CC 2015 hadde den plutselig forsvunnet. I realiteten var den bare flyttet, men Adobe utelukker ikke at den vil forsvinne helt etter hvert. (Ill.: Adobe )

Finner du ikke «Save for web»-knappen lenger?

Den er ikke borte, bare flyttet på.

Knappen har vært på samme plass i en årrekke, og må sies å ha vært lett tilgjengelig. Man har enkelt kunne gått til Fil –> Save for Web for å lagre bilder til web-optimaliserte formater. 

Som enkelte kanskje har merket er denne knappen – tilsynelatende – borte i Photoshop CC 2015. 

Her er den
En nærmere titt viser imidlertid at dette ikke stemmer helt. Den er der fortsatt, bare flyttet til et annet sted. 

Nå finner du den under Fil –> Export –> Save for Web (Legacy). 

Adobe forklarer i et blogginnlegg

«I Photoshop CC 2015 har vi gjort noen små endringer til en veldig populær og elsket funksjon: Save for Web. Denne funksjonen blir brukt til mange formål, fra å forberede egenskaper for en nettside, optimalisere høyoppløste bilder og for å lage animerte GIF-er. Siden Save for Web er bygd på det tidligere ImageReady-produktet (nå avsluttet), er koden for avleggs til å vedlikeholde og utvikle nye funksjoner»

Kan bli helt borte
At den er flyttet til Export-undermenyen er ikke så viktig, det interessante er at det nå står «Legacy» bak. 

«Fremover vil vi ikke utvikle nye funksjoner til Save for Web, noe som også er grunnen til at den nå er merket som Legacy. Ikke bekymre deg: Ingen funksjoner har blitt fjernet, og vi vet det er viktige arbeidsflyter som fortsatt krever funksjonen. Men Save for Web støtter for eksempel ikke Artboard-dokumenter».  

Adobe utelukker ikke at Save for Web-funksjonen fjernes helt på et tidspunkt, men foreløpig har den altså bare tatt turen til en undermeny. 

For mange er det uansett ikke noe problem – tastatursnarveien gjør jo jobben raskere: ctrl + alt + shift + s (Windows) eller cmd + opt + shift + s (Mac).

 

Kilde:
The Next Web 

Stikkord: photoshop