Annonse


Nye Google Glass-modeller kan være på vei

Et av Googles mest omtalte prosjekter noensinne, Projekct Glass, fikk aldri det gjennombruddet mange ventet på. 

Måtte forby
Istedet var brillen gjenstand for mye kritikk, mye på grunn av at den gjorde det svært lett å gjøre videopptak i offentligheten. 

Les også: – Nei, Google Glass er ikke død

Kasinoer, cafeer og kinoer i USA så seg til slutt nødt til å forby bruk av Glass i sine lokaler, og politiet begynte til slutt å gi bøter til personer som kjørte med brillen på. 

Annonse


Like etter jul avsluttet Google salget av sin ha-på-dings, og mange mente at dette var slutten for brillen. 

– Derfor floppet brillen
I mars gikk Google X-sjef Astro Tellers ut og fortalte om hvorfor han mente brillen floppet

– Vi gjorde en god og en dårlig avgjørelse. Den gode var at vi gjennomførte Explorer-programmet, sa Teller under årets South by Southwest-festival (SXSW). 

– Den dårlige avgjørelsen var at vi tillot, og i noen tilfeller oppmuntret, til oppmerksomhet rundt prosjektet. Mange pratet om Glass som om det var et ferdig produkt for forbrukerne. Dermed ble prosjektet dømt og vurdert ut i fra en helt annen kontekst enn vi tenkte oss, sa han. 

Fortsatt viktig
I mars gikk imidlertid Google-sjef Eric Schmidt ut og benektet at Glass er et dødt prosjekt

– Glass er fortsatt en stor og fundamental plattform for Google, sa Schmidt, som mente at å dømme brillen allerede, er som å si at «selvkjørende biler er en skuffelse fordi de ikke kjører oss rundt nå». 

Schmidt var tydelig på at vi ikke hadde hørt det siste fra Glass, og nå ser det ut til at han har rett. 

Ruster opp
Én av årsakene er at Business Insider har oppdaget noen interessante jobbutlysninger.

Google leter etter ingeniører som kan jobbe med «smart øyebekledning og andre relaterte produkter», noe som kan tyde på at selskapet også har noen andre spin-off-produkter på vei. 

I forgårs pratet også Tony Fadell om Glass, for første gang siden han ble sjef for avdelingen som leder arbeidet med brillen. 

«Vi har bestemt oss for å se på alle detaljer. Ingen kuer er hellige når vi går fremover. Jeg har et virkelig engasjert team, og de er spent på fremtiden. Forvent at flere ting kommer snart», sa Fadell. 

Helt nye baner? 
At Fadell sier «Ingen kuer er hellige» kan betyr at neste Glass-versjon blir en helt annen brille enn originalen. Det virker ikke som at selskapet er redd for å tenke nytt, så kanskje er det en fremtid for Glass likevel? 

ITavisen følger med. 

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse