Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Å få bedre wi-fi-signal trenger ikke være så vanskelig. (Ill.: CNLohr / YouTube)

Det er ikke mer enn noen centimeter som skal til

Så enkelt kan du få fart på nettet.

Det ikke så mange år siden vi hadde modemer som måtte ringe opp nettforbindelsen.

Den tiden er forbi, og nettet har blitt kraftig forbedret siden den gang. Det betyr imidlertid ikke at dagens systemer er feilfrie. 

Plassering er alfa omega

Mange sliter fortsatt med trengt nett til tider, og i noen tilfeller kan det være på grunn av dårlig signal. I andre tilfeller kan det hjelpe å bytte routerens kanal slik at den ikke krangler med naboens. Men det er ikke alltid det hjelper heller. 

Noen ganger er det jo en opplagt årsak til at signalet er dårlig. 

Har man dårlig signal i kjelleren, routeren står oppe i etasjen over, og det er et betonggulv mellom etasjene, er det ikke så rart at nettet blir trengt. Plasseringen av routeren har ofte mye å si for hvor godt signal man får. 

«Mørke hull»

Men Lifehacker skriver nå om et problem som kan forårsake dårlig signal, selv om enhetene som bruker routeren befinner seg i umiddelbar nærhet. 

Det hele baserer seg på at routeren skaper såkalte «mørke områder» enkelte steder i bygningen der den er plassert. Årsaken til dette er i detalj beskrevet av nettstedet The Conversation, så ønsker du å gå litt mer i dybden kan du ta en titt der

Kort fortalt går det ut på følgende: routeren sender konstant ut signaler som beveger seg rundt i rommene i hjemmet. I starten er dette ganske vilkårlig, men på et tidspunkt vil signalet bevege seg i samme mønster hele tiden.

Til slutt vil dette føre til at signalet ikke når frem like godt overalt, noe som kan resultere i disse «mørke områdene» – områder der signalet ikke når frem.

Noen centimeter kan være nok

Fascinerende nok skal løsningen på problemet være latterlig enkelt: Flytt routeren, gjerne bare noen centimeter, og signalene vil da sendes i et nytt mønster. Dette kan føre til at signalet plutselig blir bra der det tidligere var elendig. Dermed kan nettet bli raskere ganske fort. 

Har du en Android-enhet kan du laste ned appen Wifi Solver, som gir deg oversikt over hvor routernes signaler tar veien. 

Nedenfor kan du se en video som demonstrerer hvordan wi-fi-signalene oppfører seg. 

Kilde: Lifehacker

Stikkord: router, wifi