Google-sjef: – Derfor floppet Project Glass

Google Glass, brillen som limer virtuelle bilder oppå virkeligheten, fikk enorm presseomtale da prosjektet ble annonsert for noen år siden. 

De aller fleste mente ganske tidlig at brillen var interessant, men likevel har prosjektet – tilsynelatende – dødd ut. Det er riktignok en sannhet med modifikasjoner, siden det fortsatt arbeides med brillen.

Forskjellen er at det nå er Nest-sjef Tony Fadell har ansvaret for Glass’ fremtid, og ikke Googles forskningsavdeling, «X». 

Les også: Apple-toppsjef: – Ingen normale mennesker vil bruke Glass

– Dømt på feil grunnlag

Men nå letter Google X-sjef Astro Teller på sløret og forteller hvorfor han tror Glass-prosjektet i stor grad floppet. 

– Vi gjorde en god og en dårlig avgjørelse. Den gode var at vi gjennomførte Explorer-programmet, sa Teller under årets South by Southwest-festival (SXSW). 

– Den dårlige avgjørelsen var at vi tillot, og i noen tilfeller oppmuntret, til oppmerksomhet rundt prosjektet. Mange pratet om Glass som om det var et ferdig produkt for forbrukerne. Dermed ble prosjektet dømt og vurdert ut i fra en helt annen kontekst enn vi tenkte oss, sa han. 

– Smart å la folk betale

Teller sier at Google opprinnelig tenkte at det var smart å la folk betale for å få teste Glass. Dette skapte naturlig nok omtale og blest rundt produktet, noe som egentlig skulle være positivt.
 
Det ble imidlertid ikke slik Google så for seg.
 
– Nå må produktet (Glass) grave seg opp av et hull som kanskje ikke hadde eksistert dersom man hadde testet dette på tradisjonelt vis.
 
Kilde: IDG.se