Tilbød leveren sin for å redde Jobs – svaret vil Cook aldri glemme

Apple-Gründeren fikk kreftdiagnosen allerede i 2003, men ble erklært kreftfri etter en vellykket behandling. 

I 2009 ble imidlertid helsa kraftig forverret. En tilstand kalt ascites gjorde at magen svulmet opp og skapte enorme smerter. Legene ga Jobs beskjed om at en levertransplantasjon var høyst nødvendig. 

Tilbød leveren

Nåværende Apple-sjef, Tim Cook, var opprørt over situasjonen og bestemte seg for å undersøke om leveren hans kunne være en match. Svaret var oppløftende – Cook fikk beskjed om at det kunne være mulig å transplantere deler av leveren, og på denne måten hjelpe Jobs.  

Annonse

Opplysningene kommer frem i boka «Becoming Steve Jobs», en ny biografi skrevet av teknologijournalist Brent Schlender og Fast Company-redaktør Rick Tetzeli. Boka lanseres senere denne måneden. 

Kontant «nei»

Cook skal deretter ha tatt kontakt med Jobs, og tilbudt ham deler av sin lever. 

Ifølge Apple-sjefen rakk han nesten ikke å snakke ferdig før Jobs avbrøt ham. 

«Nei. Jeg kommer aldri i verden til å la deg gjøre det», skal medgrunnleggeren av selskapet ha sagt, ifølge Fast Company. 

Cook: «Egoistiske personer svarer ikke slik»

Jobs var ikke engang villig til å diskutere det, ifølge Cook. 

«De som er egoistiske svarer ikke slik», slår han fast, og legger til at dette var én av fire ganger i karrieren at Jobs “kjeftet” på ham. 

Kort tid etter fikk Jobs likevel transplantert en frisk lever fra en donor. Det reddet livet hans og gjorde det mulig for ham å lede selskapet videre. 

Steve Jobs døde likevel bare to år senere, som følge av komplikasjoner i forbindelse med kreftsykdommen. Cook erstattet sjefen umiddelbart etter hans bortgang. 

Kilde: Fast Company

Annonse
Annonse