CIA desperate etter å knekke iOS

Lekkede dokumenter fra Edward Snowden, igjen overlevert The Intercept, avslører at CIA i flere år har prøvd å knekke iPhone-sikkerheten.

Prøver å lage bakdører i apper
Nøyaktig hvor langt de har kommet vites ikke, men det avsløres blant annet at de har laget en modifisert versjon av Xcode, Apples utvikletsett for å lage iPhone-programmer.

Dette for å kunne lage bakdører i apper ved hjelp av programmet.

Annonse

På den måten vil de kunne stjele passord, lese melder og til og med instruere en iOS-enhet til å sende all data som sendes kommuniseres til og fra enheten til etterretningsorganisasjonen. 

Det er ikke forklart hvordan den hackede versjonen av Xcode eventuelt skal ha blitt misbrukt. 

Les også: Harddisken din kan være NSA-overvåket.

Sikter seg inn mot Mac også
Det er også avslørt at etterretningseksperter har laget en OS X-oppdatering som samler inn alt som blir skrevet på en Mac.

CIA har selvsagt også prøvd å dekryptere Apples kjernesikkerhet for å få tilgang til informasjon lagret på en låst iPhone eller iPad.

Visstnok skal forskerne ha laget verktøy som kan ha blitt brukt til å hente ut kryptert informasjon bed hjelp av en kombinasjon av program- og maskinvare.

Sterk sikkerhet, men er den sterk nok mot staten?
Det er i skrivende stund usikkert hvor langt CIA har kommet, og hva de klarer å hente ut, om noe.

At vi ikke er sikre på dette kan være et positivt signal, om de hadde klart det for lenge siden hadde muligens Snowden sittet på informasjon om nøyaktig hvordan de gjør det.

Kryptograf Matthew Green fra Johns Hopkins University forklarer til The Intercept at:

«Apple viste veien med krypterte hjelpe-CPU-er i mobiler, med fingersensorer og krypterte meldinger. Kan man angripe Apple, kan man trolig angripe alle.»

 

Kilde:
The Intercept

Annonse
Annonse