Annonse


Cook «dypt fornærmet» av ny dokumentar

For en stund tilbake var det Apple-produsent Foxconn som var i søkelyset for dårlige arbeidsforhold, nå har BBC siktet seg inn på en annen Apple-produsent i Kina, nemlig Pegatron.

BBC med hard Apple-kritikk
BBC hevder nemlig Apple-kontraktøren Pegatron behandler sine arbeidere stikk i strik med Apples retningslinjer, og beskylder Apple for ikke å rette opp.

I dokumentaren ser vi et skjult kamera filme arbeidere som sovner ved arbeidsplassen, noe som kan være livsfarlig om de skulle falle på maskiner og elektrisk utstyr.

Pegatron skal også ha tatt beslag på arbeidernes personlige ID-kort.

Apple opprørte
Apple har vært svært kjappe på ballen, ikke så rart: BBC er et navn med
kredibilitet, og dokumentaren er gratis å se på nett i Storbritannia 

De hevder at de leverte inn fakta og perspektiver som motstrider mye av det som hevdes i dokumentaren, men at BBC utelot dette.

Dette kommer frem i en epost sendt av drifts- og operasjons-ansvarlig Jeff Williams til 5000 Apple-ansatte i Storbritannia.

Les hele eposten her
I eposten (som du kan lese i sin helhet hos 9to5mac) skriver Williams at han og Cook er svært fornærmet over den ferske BBC-dokumentaren.

«Panaromas dokumentar insinuerer at Apple ikke forbedrer forholdene til arbeiderne. La meg fortelle dere at ingenting kunne vært lenger unna sannheten.»

Har du britisk IP-adresse kan du se dokumentaren i sin helhet nå.

Et klipp fra BBC sin spesial-dokumentar viser forholdene hos Pegatron som setter sammen og tester iPhone og iPad-er:

ABC News sin undercoverdokumentar om Foxconn fra februar 2012:

 

Kilder:
BBC
The Telegraph

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse