Annonse


– Google vil gjøre mer for å stoppe pirater

En lekket epost fra Sony Pictures avslører hvordan Silicon Valley og Hollywood prøver å stoppe piratkopiering.

Fra Sony
Det er i en epost til Sony Pictures toppsjef Michael Lynton datert 19. mars 2012 som avslører dette. 
Eposten er fra en Sony-ansatt med ansvar for de juridiske

Den avslører at USAs Homeland Security, Sony og Google var i hemmelige møter for å finne ut hvordan de sammen kunne stagge piratkopiering på nett.

Møtene har trolig pågått i mange år, men har enn så lenge ikke hatt maks ønsket effekt sett fra bransjeståsted: Google plukker fortsatt ikke bort treff på piratfiler og nettsider som serverer slikt, istedet kommer slike treff lenger ned.

Googles ukjente side?
Det mest pikante i eposten er hvordan den formulerer seg i forhold til Googles «problemer», og at «Google tilsynelatende er villige til å gjøre mer enn sin allment kjente (og ikke så allment kjente) posisjon» i forhold til kopiering av opphavsrettbeskyttet materiale.

Om det skyldes møter som dette kan ikke vi stadfeste, men det er et faktum at Google i det siste har gjort det litt vanskeligere å finne piratinnhold med søketjenesten, men å kalle dette drastiske tiltak blir å ta for hardt i

I september 2012 svartelistet Google The Pirate Bay fra autofullføringsfunksjonen.

De har blant annet fjernet hurtiglenkene til Pirate Bay ved etter tjenesten, og fjerner nå også TPB-vennlige apper på Google Play Store.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse