Annonse


– Det er VÅR støyreduksjon!

Da Apple kjøpte Beats i mai, fikk støyreduserende holdetelefoner for bruk på flyturen med på kjøpet.

– Samme løsning som oss
Det var bare én hake ved det. Det amerikanske selskapet Bose har også slike telefoner, med et støyreduksjon de mener er identisk.

Boses Quiet Comfort-hodetelefoner er nemlig markedsledende på slikt, og selskapet ville ikke uten videre finne seg i at Apple tok markedet fra dem med Beats-telefoner som etter deres oppfatning bruker akkurat samme tekniske løsning.

Dermed gikk Bose rettens vei for å stoppe Beats (men underlig nok ikke alle de andre som også har aktive, støyreduserende hodetelefoner).

Bose-produkter fjernes
Nå har de to selskapene inngått forlik. Vilkårene er hemmelige, men det ser ikke ut som om Beats har trukket tilbake Studio og Studio Wireless-modellene med såkalt «Adapative Noise Cancelling» (Bose kaller sitt system for «Acoustic Noise Cancelling»).

Derimot melder MacRumors at Apple nå vil fjerne alle Bose-produkter fra sin butikk.

Får råd til bedre system?
Det er sannsynlig at en relativt stor pengesum har skiftet hender, og at Bose nå kanskje endelig får råd til å utvikle hodetelefoner som i tillegg til å fjerne motordur også gjør at du slipper ungeskrik, fulle trøndere og høylydt krangel mellom ektefolk som skulle ha skilt seg før de bestilte sydenturen.

Kilder:
CNet
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse