Annonse


Dette vet vi om «Apple Watch»

Apple håndplukker store aviser for intervjuer og testprodukter, men også blogger får være med og teste enda ikke lanserte Apple-produkter fra tid til annen.

Har fått teste
Det har «A Blog to Watch» fått erfare. Den heldige redaksjonen har som svært, svært få fått teste Apple Watch før resten av verden, og avslører ting Apple ikke har snakket om enda.

Foruten en detaljstudie i armhår, avsløres det hvordan mobilen fungerer mot iPhone.

For store fingre, for liten skjerm
Apples klokke har ikke fler-berøring, fordi Apple mener skjermen er for lite til slikt (for liten er den også for tasting, så det finnes ei heller noe tastatur – det er en grunn til at Siri følger med).

Siri er som kjent enda ikke lansert på norsk, er januar eller februar måneden det endelig skal skje?

Produksjonen av Apples klokke starter i januar, det er i hvert fall det ferskeste ryktet.

Vet hvor hardt du trykker
Istedet kan den skille mellom myke og harde trykk på skjermen, men er den digital kronen som skrus på for for sikte seg inn og ut av kart, og for å finne, og starte, en valgt app.

I tillegg til den vridbare og trykkbare klokkkronen, har Apple Watch en dedikert av- og på-knapp. Heldigvis lyser klokke-panelet opp når du skal sjekke klokka.

Når du får en melding har Apple Watch-OS-et en rekke ferdige meldinger, men finner også ut av hva du pleier å svare. Klokka lærer også å kjenne dine ringe-mønster og andre aktiviteter du gjentar.

Best i tospann
Apple-klokka er best når den er parret med en iPhone, f.eks. når du trener. Dette fordi den har ikke GPS.

Det betyr ikke at du ta med deg mobilen, for klokka har internt lagringsminne til musikk. Hvor mange GB har ikke Apple avslørt enda.

Klokka måler puls og bevegelsesdata, og sender så dette til riktig applikasjon når klokka igjen parres med en iPhone.

Synkroniserer mot iPhone med egen app
Dette er et viktig poeng:

Apple Watch-eiere må installere en Apple Watch-app på sin iPhone. Det er denne appen som brukes til å installere apperpå klokka, og trolig vil den også brukes til å definere klokke-innstillinger (som også kan gjøres med klokka).

En annen årsak til at klokka er best når den er parret med en mobil, er at Apple dytter endel av arbeidsoppgavene over til mobilen, så klokka kan spare på batteriet.

Når det er sagt påpeker tester at de aller fleste ting kan gjøres fra klokka.

Vibrering
Klokka kan sende pulsen din til andre Apple Watches (du kan også sende egendefinerte vibrasjonsmønstre), og ved hjelp av en helt egen motor (Taptic Engine) skal det være lett å føle at man mottar et varsel, og ikke minst hvilken type varsel det er.

Denne viberingen føles også når man berører skjermen, eller bruker den digitale kronen. Vibreringen brukes i kombinasjon med varsellyder som spilles av fra selve klokka, og ikke mobilen.

– Sitter som den skal
«
Kanskje er det viktigste elementet som indikerer at Apple Watch er en ekte klokke, er hvordan den sitter på håndleddet.

Opplevelsen av å ha på seg en Apple Watch er god eller bedre sammenlignet med dyre, tradisjonelle klokker, og å bruke en Apple Watch er veldig likt hvordan folk bruker en vanlig klokke.

Dette er ekstra tydelig når man sammenligner den med tidlige smartklokker som fokuserte på knappe-baserte-menyer,» konkluderer «A Blog to Watch», og bekrefter mer eller mindre at klokka er solid bygget, og med de riktige materialene til å ikke virke billig.
 

Kilde:
A Blog To Watch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse