Annonse


Men symbolet har de beholdt…

Det var kanskje ikke alle som fikk det med seg, men en av «nyhetene» på Apples pressekonferanse tirsdag i forrige uke var at den gamle traveren iPod Classic forsvinner etter hele 13 års fartstid.

Stadig romsligere
Spilleren ble lansert i oktober 2001 i to utgaver med med 5 og 10GB lagring. Siden kom det stadig mer romslige utgaver helt til vil endte opp med voksne 160GB.

I 2004 fikk den bildestøtte og året etter støtte for video. Men ellers var dette primært en musikkspiller for de med behov for å ha med seg mye musikk i bra kvalitet.

Ta med seg alt
At den forsvinner er dårlige nyheter for de som har samlet musikk et langt liv og liker å ha alt sammen med seg i ryggsekklomma.

Strømming og offline-spilling fra Spotify og WiMP via mobilen er vel og bra. Men ikke alt finnes hos strømmerne, og det er nå kjekt å ha tusenvis av album tilgjengelig på ett sted uten å behøve å søke eller laste ned.

Full kvalitet
Og hva med vinylen som tar opp plass i hyllene hjemme? Kjekt å få den inn på bærbart også.

Dessuten er det plass til å lagre store mengder musikk i full CD-kvalitet (Apple Lossless). God lyd (CD-kvalitet eller bedre) er det som kjent mange som er opptatt av for tida.

Håp i hangande snøre…
Kanskje er det et lite håp likevel. For Apple har valgt å beholde iPod Classic-symbolet på nettstedet sitt.

Dette lille ikonet er fortsatt å finne i Apple Store. (Ill.: Apple)

Kanskje Apple har planer om å lansere en ny iPod med mer fastminne enn iPod Touch (maks 64GB)?

Sony blir redningsmann
Eller må kvalitetsbevisste storforbrukere av boksemusikk satse på Sony eller Astell & Kern?

Begge har rene musikkspillere med FLAC-støtte og 128GB om bord, pluss mulighet for SD-kort i tillegg om det ikke skulle være nok.

Men begge ligger i en langt høyere prisklasse enn gode, gamle iPod Classic.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse