Annonse


– Windows-butikken er en kloakk

Microsoft app-butikk for Windows er full av lure-apper som gir seg ut for å være noe annet enn det de er.

– Hvorfor, Microsoft?
Det hevder nettstedet Howtogeek.com, som har tatt tilfeldige stikkprøver i nettbutikken når det gjelder kjent og kjær programvare som mange av oss leter etter.

– Microsofts Windows-butikk er et eneste rot. Den er full av apper som bare eksisterer for å lure folk og stjele pengene deres. Hvorfor bryr ikke Microsoft seg om at deres flaggskip-butikk har blitt en slik kloakk? spør nettstedet.

Samme problem i Norge
Kjente og kjære titler som som VLC, iTunes, Adobe’s Flash, Firefox, Candy Crush Saga, WhatsApp, Spotify og mange andre ligger der i versjoner som i hvert fall ikke er godkjenn av opphavsmann.

Annonse


Ved å foreta noen ekle søk i den norske utgaven av Windows-butikken kan vi konstatere at situasjonen ikke er stort bedre her hjemme.

Feil opphav
Om vi for eksempel begynner med mediespilleren VLC, ser vi at det under den virkelige Windows 8-versjonen ligger såkalte «relaterte apper».

Ingen av disse kommer fra Videolan, selskapet som står bak den populære film- og musikk-appen.

Ville ikke tatt sjansen…
Bortsett fra én, koster alle penger. Videolan er som kjent fri og åpen programvare som er helt gratis.

Den ene alternative gratisversjonen kaller seg «VLC HD». Produsent blir oppgitt som «Google Chrome VLC». Vi ville ikke tatt sjansen på å installere den på vår maskin…

«Pro-versjon» av iTunes
iTunes, som Apple tilbyr gratis til alle og enhver i håp om at de skal bli hektet på deres (alt annet enn gratis) butikk, selges i en versjon kaller seg «iTunes PC» for 23 kroner.

Eller hva med «iTunes Player Pro» til den i app-verdenen ublu pris av 35 kroner?

Vil du ha en gratisversjon, finnes «iTunes App Player» fra det for oss ukjente selskapet Smart Developers. Heller ikke noe vi ville ha satte sparepengene våre på, for å si det sånn.

– Blir lurt til å betale
Howtogeek fant på side piratversjoner av både Adobe Flash Player, Firefox, Pandora, IMDB, Candy Crush Saga, Wechat, WhatsApp, uTorrent, Picasa, Bluestacks, Minecraft, Spotify, Google Hangouts, Picasa, Clash of Clans, Blender 3D og mange andre kjente og ukjente programmer.

– Siden de bruker samme navn og logo som den ekte programvaren og bare det som står med liten skrift avslører at det ikke dreier seg om ekte vare, blir mange lurt til å betale for dem, skriver nettstedet.

ITavisen har forsøkt å få en kommentar fra Microsoft Norge via selskapets pressekontakt, men har så langt ikke fått svar.

Kilde:
Howtogeek.com
Windows Store (Norge)

Annonse