Annonse


Vent med å installere!

Kjøpte du en MacBook Air i midten av 2011 (11-tommeren finner du beskrevet HER og 13-tommeren HER) bør du vente med å installere den ferske oppdateringen kalt EFI 2,9.

Kommer ikke opp igjen
Oppdateringen er ment å løse et problem med dvalefunksjonen (tar for lang tid før maskinen kommer opp igjen), men flere brukere rapporterer om fullstendig døde maskiner etter at oppdateringene er installert og omstart er forsøkt.

Signaturen «memnongr» skriver på Apples brukerforum:

Jeg har en 13 tommers Macbook Air fra midten av 2011. Jeg lastet ned og installerte den siste firmware-oppdateringen, 2.9. Det så ut til å gå bra, helt til omstarten. MacBooken slå seg av, og kom aldri opp igjen. Prøvde å nullstille SMC (System Management Controller), med og uten nettadapter. Ingenting. Tingen er død. Garantien har gått ut. Ingen Apple-butikk i dette landet (Hellas). Forhandleren jeg kjøpte den av vil ikke høre om det. Den lokale Apple-brukerstøtten vil fikse det mot betaling, selvsagt. Takk, Apple.

Annonse
Genius Bar løste problemet
En bruker som MacRumors har vært i kontakt med fikk løst problemet ved at personalet bak Apple Stores brukerstøtte-skranke (Genius Bar) foretok i «myk» nullstilling av SMC.

Ifølge Apples egen beskrivelse foregår dette slik:

  1. Slå av datamaskinen.
  2. Koble MagSafe-strømadapteren til en strømkilde, og koble den til Mac-maskinen hvis den ikke allerede er tilkoblet.
  3. På den innebygde tastaturet trykker du på tastene (venstre side) Skift-Control-Tilvalg og på/av-knappen samtidig.
  4. Slipp alle tastene og på/av-knappen samtidig.
  5. Trykk på på/av-knappen for å slå på datamaskinen. 

Reklamasjonsretten gjelder
Dersom du blir utsatt for problemet, kan det være smart å følge med på Apple-forumet framover.

Og om ingenting mot formodning skulle nytte, så husk at i  Norge er det slik at problemer som produsenten selv har skyld i regnes som reklamasjonsgrunn om produktet er mindre enn fem år gammelt.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse