Annonse


– Jeg er ikke russisk spion!

Varsleren Edward Snowden har av mange – spesielt på den amerikanske høyresiden – blitt beskyldt for å være spion for Russland.

Avviser kategorisk
I mini-eboka The Snowden Operation: Inside the West’s Greatest Intelligence Disaster hevder The Economist-redaktøren Edward Lucas at Snowden i beste fall er en nyttig idiot for Putin-regimet og verste fall en spion.

I et ferskt intervju med den britiske avisa The Guardian avviser Snowden dette kategorisk.

– Hadde vært på forsida
– Dersom jeg hadde på noen måte hadde stått i ledtog med russiske interesser eller den russiske regjeringen, ville det stått på forsida av The New York Times i løpet av en halvtime, sier han blant annet.

Annonse
I intervjuet, som blir publisert i sin helhet i løpet av fredagen, snakker Snowden også hvordan NSA-agenter morer seg med å vise hverandre private bilder de snapper opp fra privatpersoner via overvåking av Facebook, Twitter og mobiltelefoner.

Viser fram sex-bilder
– I løpet av sitt daglige arbeid snubler de over ting som ikke er relatert til arbeidet deres på noen fornuftig måte. For eksempel sitter de på et intimt nakenbilde av en attraktiv person i en seksuell situasjon. Så hva gjør de? De snur seg mot kollegaen og viser det fram (påstanden blir tilbakevist av NSA).

Her ser du intervjuet:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse